"Béčko" zvládlo vítězně i třetí domácí okresní derby

[19. 9. 2019 10:34:27]

FUMBI I.B třída, skupina E – 4.kolo  
neděle 15.9.2019 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Dobříš „B“  1:0 (1:0)
G: Hájek

Sestava:
F.Dřevojan – Pudil, J.Čejda, D.Čejda, Hájek – Bláha, M.Novák (65.Kouklík), M.Dvořák, F.Stibor (60.Sochůrek) – Nováček (70.Sosnovec), Špaček

ŽK: Pudil, M.Novák


Hned po týdnu nás opět čekalo okresní derby, když po výhře nad Rožmitálem, jsme tentokrát hostili béčko Dobříše. Vzhledem k tomu, že divizní „A“ mužstva měla své zápasy za sebou, tak se na hřišti objevilo v obou týmech několik posil.


Vstup do utkání vyšel daleko lépe hostům, kteří si vytvořili herní převahu. Jenže za patnáct minut z toho nevznikla žádná nebezpečná situace před naší brankou, a tak se skóre překvapivě měnilo na druhé straně. V 17.minutě zaváhal při rozehrávce M.Vančát v brance soupeře a daroval nám vedoucí branku. Hostující brankář otálel s odkopem, M.Hájek ho dobře napadal a následně se od něj míč odrazil do branky – 1:0. V 32.minutě měla Dobříš obrovskou šanci, ale střela skončila těsně vedle. O minutu později se mohlo opět potvrdit „nedáš-dostaneš“. J.Špaček u lajny skvěle prošel přes několik hráčů a přihrál T.Nováčkovi, jenže ten bohužel zamířil těsně vedle tyče. V 37.minutě se skvěle předvedl F.Dřevojan v naší brance, když zlikvidoval nebezpečnou hlavičku po rohovém kopu. Herní převaha soupeře trvala až do poločasové přestávky a ještě několikrát se hosté ocitli v dobré pozici, ale naštěstí žádná branka už nepadla.


Druhý poločas přinesl zklidnění hry, nám se podařilo neustálý tlak soupeře výrazně otupit a postupně se z toho stával vyrovnaný zápas. Za tím, proč se tak stalo, je nutné hledat několik faktorů. Výrazně lépe se nám dařilo zahustit prostor na obranné polovině, soupeř nedokázal vydržet nastavené vysoké tempo a naši hru postupně oživili střídající dorostenci. Druhá část hry už nepřinesla ani žádné velké množství brankových příležitostí, protože mi jsme se soustředili hlavně na dobrou poziční hru a obsazování, čímž jsme soupeři nedovolovali si velké šance vytvářet. Největší příležitosti jsme nakonec v druhé části měli my, konkrétně J.Špaček. Nejdříve v 86.minutě jeho zakončení vykopával jeden z obránců z brankové čáry a těsně před koncem si všiml vyběhnutého brankáře na vápně, ale jeho pokus o dalekonosné přehození byl neúspěšný. V úplném závěru se ještě Dobříš dostala k zahrávání dvou standardek před vápnem a jednoho rohu, ale naštěstí z toho žádné větší nebezpeční nevzniklo.


I když náš výkon nebyl zdaleka perfektní a v naší hře bylo stále mnoho chyb směrem dopředu i dozadu, tak hráčům nelze upřít bojovnost, nasazení a snaha o vítězství, za což si zaslouží pochvalu. Ocenit je potřeba i výkon soupeře, který především v první částí předváděl velmi dobrou hru.  


V tabulce máme po čtyřech odehraných kolech 9 bodů a skóre 7:12. Příští týden hrajeme v sobotu dopoledne v Tlusticích (10:15 hod).

Zpět na články »