"Béčko" ztratilo v závěrečné čtvrthodině vedení o tři branky

[18. 9. 2018 14:03:37]

I.B třída, skupina D – 4.kolo  
sobota 15.9.2018 (hřiště: Jevany)

 

Jevany – „B“ muži    4:3 (0:0)

Sestava:
Dřevojan – Pudil, Hofman, Stibor, Bartůšek (65.Kabíček) – Špaček (85.Lhota), J.Čejda, L.Matoušek, Otradovec - M.Sirotek, Valenta


ŽK: J.Čejda, Bartůšek, Hofman, Kabíček


Po prohře v minulém domácím zápase jsme tentokrát zajížděli na hřiště do Jevan, které do tohoto kola měly plný počet bodů. Hlavním cílem bylo protrhnout naše střelecké trápení, kvůli kterému jsme před týdnem vyšli bodově naprázdno. Jak už to u „béčka“ bývá, tak opět jsme měli k dispozici jinou sestavu, což tentokrát zapříčinil i fakt, že ve stejný den hrálo „céčko“ i dorost. Vstup do utkání nám vůbec nevyšel a soupeř nás okamžitě důraznou hrou dostal pod tlak. Hned během prvních pěti minut si Jevany vytvořily dvě velké příležitosti, ale v obou dvou případech naštěstí útočník usměrnil míč zblízka těsně vedle branky. V 11.minutě přišla první velká šance našeho mužstva. Po rychlém brejku J.Špaček našel přízemním centrem M.Sirotka, který míč poslal směrem na branku, ale těsně minul. V 18.minutě se ve vápně po rohovém kopu nejlépe orientoval J.Špaček, dobře si naběhl na letící míč a hlavou jen těsně přestřelil. V 30.minutě přišla podobná situace, kdy D.Otradovec rozehrál roh na hlavu F.Stibora a ten nastřelil tyčku. V 32.minutě se po zaváhání obrany do dobré příležitosti dostal M.Sirotek, který postupoval sám na brankáře, který uklouzl, ale přesto Markovu střelu mezi nohy dokázal vyrazit. V 40.minutě hasil velmi nadějnou situaci domácího celku A.Bartůšek jen za cenu faulu před naším vápnem. Z následného trestného kopu nastřelil soupeř břevno.

V 56.minutě ukázal pěknou individuální akci M.Valenta, který se uvolnil přes dva hráče a našel na úrovni penalty zcela volného L.Matouška, který ovšem nepochopitelně přestřelil branku. V 57.minutě přišla chyba v rozehrávce Jevan a pohotový M.Valenta jí dokonale potrestal střelou levou nohou na zadní tyč – 0:1. Hned o minutu později byla situace pro nás ještě veselejší, když dlouhý míč od A.Bartůška přelétl celou domácí obranu, rychlý M.Sirotek se dostal do samostatného úniku a v zakončení si tentokrát poradil na jedničku, když střelou kolem  brankáře zvýšil na 0:2. V 60.minutě jsme mohli přidat další dvě branky, ale J.Špaček a M.Sirotek bohužel v obrovských příležitostech neuspěli. Přesto jsme to byli my, kdo opět měnil skóre. V 73.minutě prostrčil L.Matoušek míč do vápna na M.Valentu, který udělal kličku brankáři a střelou do odkryté branky náš poslal do tříbrankového vedení – 0:3. V tuto chvíli by se zdálo, že je po zápase, ale opak byl pravdou. Domácí totiž hned v následující minutě dokázali snížit po našem nedůrazném bránění rohového kopu na 1:3 a odstartovali neuvěřitelnou čtvrthodinu hry. V 75.minutě nám mohl vrátit klid M.Sirotek, ale ve velké šanci neuspěl. V 79.minutě Jevany snížili na 2:3, když jsme opět nedůrazně bránili standardní situaci.  V 81.minutě přišlo po pěkné individuální akci vyrovnání na 3:3. Bohužel to ještě nebylo všechno. Zatímco naše kluky takto rychlé vyrovnání skóre dostalo do útlumu, tak domácích bylo najednou plné hřiště. V 89.minutě vyústil tlak Jevan v další rohový kop, po kterém úplně volný hráč hlavičkou dokonal neuvěřitelný obrat na 4:3. Nic dalšího už se ve zbývajících vteřinách nestalo a ze zápasu, který jsme měli jasně pod kontrolou, jsme si neodnesli ani bod. Konečný výsledek je pro nás velmi krutý. Víceméně se jednalo o vyrovnaný zápas, plný tvrdých osobních soubojů a šancí na obou dvou stranách. Ale je naprosto nepochopitelné, že jsme si nechali utéct vedení o tři branky.

 

Příští domácí zápas hrajeme v neděli 23.9.2018 od 15:30 hod a naším soupeřem bude Slavia Jesenice.        

Zpět na články »