"Béčko" začalo sezónu 2021/2022 prohrou v Tlusticích

[16. 8. 2021 14:29:41]

FUMBI I. B třída, skupina E – 1.kolo  
Sobota 14. 8. 2021 (hřiště: Tlustice)


Tlustice – „B“ muži  4:2 (3:2)
G: L.Matoušek, R.Kvěch

Sestava:
Mošnička – Beňo (81.D.Šťovíček), T.Čipera, Bláha, P.Sirotek – P.Lípa, L.Matoušek, Hašek, Nováček (60.R.Krůta) – R.Kvěch, Chocholoušek

ČK: P. Lípa (80.minuta)

V přípravě na novou sezónu sehrálo kombinované „béčko a céčko“ pouze tři přípravné zápasy s bilancí dvě prohry (Mezno, Petrovice) a jedna výhra (Dublovice). Další dva zápasy nám bohužel soupeři odřekli. Stejně jako každý rok byl v létě problém s tréninkovou docházkou, což se následně přeneslo i do prvního mistráku. Mnoho lidí má ještě dovolené, případně nějaké brigády apod. Do zápasu prvního kola jsme tedy nastoupili v dost kombinované sestavě těžko se dopředu dal odhadovat průběh utkání.

Od začátku se hrál dost vyrovnaný fotbal, který přinášel brankové příležitosti na obou dvou stranách. V 8.minutě jsme se ujali vedení brankou L.Matouška, který si naběhl do vápna na pěknou přihrávku lobem od M.Bláhy – 0:1. V 10.minutě právě tento hráč hrající na nezvyklém postu předstopera zaváhal a domácí srovnali – 1:1. V 18.minutě se nám podařila velmi podobná akce, jako při prvním gólu, když tentokrát do vápna loboval L.Matoušek a pěknou střelou levou nohou se prosadil R.Kvěch – 1:2. V 36.minutě domácí po centru ze strany srovnali na 2:2. Těsně před poločasem jsme hráče Tlustic pustili do rychlého brejku a výsledkem byla třetí branka v naší síti – 3:2.

Druhý poločas přinesl podobný průběh, kdy si velké množství brankových příležitostí vytvořila obě dvě družstva. Navíc s přibývající únavou se na hřišti udělalo více místa a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy padnou další branky. Nám se dařilo fotbalovostí soupeře přehrávat, dostávali jsme se do dobrých pozic kolem vápna i do něj, ale bohužel nám chyběla kvalitní finální fáze. V dobrých možnostech se objevili postupně L.Matoušek, P.Lípa, R.Kvěch a M.Hašek. V 60.minutě vystřídal lehce zraněný T.Nováček, kterého nahradil R.Krůta. V 65.minutě neproměnili 100% gólovku domácí, když zblízka mířil hráč vedle odkryté branky. V 80.minutě bohužel obdržel červenou kartu Pavel Lípa a od tohoto momentu se nám již moc nedařilo ohrožovat domácí branku. V 81.minutě přišel na hřiště D.Šťovíček místo J.Beňa. V druhé minutě nastavení ještě hosté zvýšili na konečných 4:2, když se při naší snaze o závěrečný tlak trefili do prázdné branky.

I přes prohru náš výkon určitě nemůžeme hodnotit špatně a to hlavně proto, že jsme na hřišti měli sestavu, v které několik hráčů hrálo na neobvyklých postech a několik dalších nám chybělo. Je velká škoda, že se nám nepodařilo v druhém poločase využít toho, že soupeři rychle docházely síly a pouštěl nás do nadějných pozic.      

Zpět na články »