"Béčko" vyhrálo jíž třetí zápas v řadě za sebou

[23. 10. 2018 12:42:10]

I.B třída, skupina D – 9.kolo  
sobota 20.10.2018 (hřiště: Kondrac)


Kondrac – „B“ muži  2:3 (2:3)
G: L.Matoušek, J.Dvořák, V.Lípa         
                                                                        

Sestava:
Dřevojan – Bartůšek (87.Vokřál), Pudil, Hofman, Hájek – V.Lípa, J.Čejda, L.Matoušek (90.Otradovec), M.Sirotek – Špaček (70.R.Kvěch), J.Dvořák (81.Kabíček)

ŽK: Hájek, J.Dvořák, J.Čejda


Po dvou domácích vítězstvích jsme se dotáhli do středu tabulky a k venkovnímu zápasu do Kondrace jsme tak odjížděli ve větším klidu. Zároveň jsme ovšem chtěli využít naší momentální formu a vybojovat další body. Dobře jsme si ovšem byli vědomi faktu, že domácí tým je na svém hřišti velmi silný a většinou zde body neztrácí. Do utkání jsme vstoupili s plánem hrát aktivně, soustředit se pouze na náš výkon a nepustit Kondrac do žádného velkého tlaku. Hned od začátku bylo zřejmé, že podobnou taktiku zvolilo i domácí mužstvo a hrál se rychlý fotbal s nebezpečnými situacemi před oběma brankami. Do naší první nebezpečné situace se dostal M.Sirotek, když jeho pohotovou střelu v 7.minutě vytahoval brankář na roh. V 10. a 12.minutě se předvedl ve výborném světle pro změnu náš brankář. Nejdříve F.Dřevojan skvěle vytáhl hlavičkové zakončení po rohovém kopu nad břevno a následně zlikvidoval utaženou střelu z hranice velkého vápna, když jí konečky prstů vytlačil těsně vedle své levé tyče. Ve 14.minutě našel M.Sirotek krásným křížným pasem nabíhajícího L.Matouška na zadní tyči a ten míč propasíroval do branky – 0:1. Během dalších deseti minut jsme byli o dost aktivnějším týmem a dostali jsme se i k několika nebezpečným střelám (2x M.Sirotek, 1x A.Bartůšek), ale ty buď mířily vedle, a nebo si s nimi poradil domácí brankář. V 26.minutě se po spolupráci s L.Matoušek do dobré střelecké pozice dostal J.Dvořák, ale jeho zakončení z hranice 12 metrů mířilo přímo do brankářových nohou. V 28.minutě zahrál jeden z hráčů Kondrace výborně trestný kop ze strany a pro nabíhajícího útočníka nebyl problém vyrovnat – 1:1. O dvě minuty později mohl být výsledek otočený, ale zachránila nás tyčka. V 33.minutě našel M.Sirotek dalším krásným centrem (tentokrát pravou nohou) ve vápně J.Dvořáka a ten nás hlavou poslal do vedení 1:2. Z vedení jsme se ovšem neradovali dlouho, protože po naší zbytečné chybě ve středu hřiště a rychlém brejku, domácí srovnali v 36.minutě na 2:2. Z prvního poločasu to ovšem ještě nebylo všechno. V 45.minutě si nejdříve F.Dřevojan poradil s trestným kopem z 18 metrů, když prudkou střelu vyrazil na roh, po kterém jsme se dostali do protiútoku a vybojovali roh na druhé straně. Z pravé strany ho rozehrál L.Matoušek, našel nabíhajícího J.Čejdu, jehož hlavičku vytěsnil brankář na další roh. Tentokrát se rozehrávalo z leva, což znamenalo centr M.Sirotka a jako už v předchozích minutách dvakrát, tak i nyní z toho byla asistence na gól. Ve vápně se totiž výborně uvolnil V.Lípa a tvrdou hlavičkou nám těsně před odchodem do kabin vrátil vedení - 2:3.

Po velmi otevřeném fotbalu a množství šancí se dalo očekávat, že podobný průběh bude mít i druhá část utkání. Hlavně od domácího mužstva se dal očekávat velký tlak, na což jsme hráče v kabině upozorňovali a zdůrazňovali jsme, že stále chceme hrát aktivně a nesmíme nikam zalézt a bránit těsně vedení. Tento plán se nám dařilo naplňovat velmi dobře, protože Kondrac nebyla schopná se dostat do žádného většího tlaku a ani si vytvořit nebezpečné situace před naší brankou. I přesto, že nám oproti minulým zápasů chyběli někteří dobří hlavičkáři, tak jsme se dokázali vyrovnat s několika vysokými domácími hráči, kteří na hřišti po vystřídání ještě postupně přibývali. Prakticky jediná nebezpečná situace, přišla v 68.minutě, kdy A.Bartůšek vyhlavičkoval míč směřující do sítě na brankové čáře. Jinak se hrálo hlavně v prostoru mezi vápny a spíše se bojovalo, než aby se jednalo o nějaký pěkný fotbal. V závěru utkání oběma mužstvům viditelně začaly docházet síly, často se střídalo a přerušovalo. A protože nepřišel ani žádný velký závěrečně tlak Kondrace, tak zápas skončil naší výhrou 2:3, o které se rozhodlo již v první části.

Za výkon v tomto zápase si pochválit zaslouží všichni hráči bez rozdílu, protože na hřišti odvedli stoprocentní práci. Vyzdvihnout přesto ještě musím výkon Marka Sirotka, který nahrál na všechny tři naše branky. Příští zápas hrajeme doma v neděli 28.10.2018 od 14:30 a soupeřem nám bude Vyžlovka.                

Zpět na články »