"Béčko" vstoupilo do nové sezóny vítězně (+ souhrn letní přípravy)

[26. 8. 2019 13:39:07]

FUMBI I.B třída, skupina E – 1.kolo  
Neděle 25.8.2018 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Daleké Dušníky 2:1 (0:0)
G: Špaček, Bláha

Sestava:
Glogar – Pudil, J.Čejda, Stibor, Beňo (68.Nováček) – P.Sirotek, Lhota, Bláha (86.R.Krůta), M.Sirotek – Kvěch (89.Hrbek), Špaček


ŽK: ---

Do úvodního zápasu nové sezóny nastoupilo „béčko“ v dost obměněné a výrazně omlazené sestavě. Velkou část letošního kádru by měli tvořit hráči, kteří v posledních 3-4 letech vyšli z místního dorostu a doplňovat je vždy bude několik zkušenějších hráčů.

Soupeř se hned od začátku prezentoval předpokládanou hrou, když se snažil hrát hlavně na dlouhé křížné přihrávky za obranu, případně do uvolněné strany. Naopak my jsme se hned od úvodu zaměřili hlavně na rychlou a včasnou přihrávku do nohy, což samozřejmě vyžaduje i neustálý pohyb. V první části prvního poločasu se nám podařilo vytvořit mírnou herní převahu, z které pramenilo i několik pěkných fotbalových akcí a příležitostí. Na druhou stranu si musíme přiznat, že i soupeř podnikl několik rychlých akcí a T.Glogar v naší brance musel zlikvidovat nebezpečné pokusy. V 9.minutě dostal na pravé straně hodně prostoru P.Sirotek, ale jeho únik a následné zakončení ke gólu nevedlo. V 27.minutě se v největší šanci prvního poločasu objevil J.Čejda, když se k němu po rohovém kopu odrazil míč v malém vápně, ale jeho zakončení mířilo pouze do brankáře. Za zmínku stojí i některé další střelecké pokusy J.Špačka, F.Stibora, J.Lhoty a M.Bláhy.

Před druhým poločase si byli všichni vědomi, že takto vyrovnané utkání může rozhodnout jedna chyba a jedna branka. Proto jsme o půlce nesáhli k žádným změnám v sestavě ani systému hry a věřili jsme, že si dokážeme vytvořit další příležitosti, z kterých skórujeme. Jako první se ovšem skóre mohlo měnit na druhé straně. V 50.minutě se hostující hráč dostal k odraženému míči a po jeho krásné střele už většina lidí viděla míč v brance, ale T.Glogar tomu fantastickým zákrokem zabránil. V 51.minutě jsme ubránili standardní situaci a hned jsme přešli do rychlého brejku. M.Sirotek poslal dlouhou průnikovou přihrávku na R.Kvěcha, který na polovině hřiště svedl důležitý souboj, míč propadl do volného prostoru, kde se ho zmocnil J.Špaček a své sólo zakončil vedoucí brankou – 1:0. V 55.minutě hosté na hřiště poslali nejlepšího střelce loňské sezóny P.Krásu a jejich útočná síla několikanásobně stoupla. V 65.minutě si míč na vápna na střelu nachystal J.Lhota, ale jeho pokus skončil těsně vedle. Během následujících několika minut se hosté dostali do několika vyložených brankových příležitostí, ale jejich pokusy naštěstí končily nad brankou, případně skvěle zasahoval T.Glogar. V 72.minutě tak přišlo na řadu známé „pravidlo nedáš-dostaneš“, protože po pěkné přihrávce R.Kvěcha zamířil z hranice vápna přesně M.Bláha a poslal nás do vedení 2:0. Prakticky vzápětí mohl definitivně rozhodnout J.špaček, ale jeho technickou střelu vytáhl hostující brankář na roh. V 77.minutě předvedli pěknou spolupráci na jeden dotek R.Kvěch a J.Špaček, míč se dostal až k volnému M.Bláhovi, ale než stačil zakončit, tak u něj byl obránce. V 80.minutě se hostům podařilo snížit, když jsme nedokázali ubránit nabíhající hráče při standardní situaci – 2:1. Závěrečných deset minut bylo velmi náročných, protože většina našich hráčů už byla po náročném běhavém utkání ve velkém vedru hodně unavena a soupeř vycítil šanci ještě vyrovnat. Naštěstí i jim síly docházely, ale i přesto se ještě několik nebezpečných situací před naší brankou odehrálo. Branku už ovšem žádná nepadla, a tak jsme se po závěrečném hvizdu mohli radovat z vydřené výhry a prvních třech bodů.

 

V příštím kole hrajeme v sobotu v Černolicích a začátek je v tradičních 17:00 hod.

 

Letní příprava – „B“ muži

Jako již tradičně byla příprava „béčka a céčka“ spojená a dohromady se hrála i většina přípravných utkání. Nic se nezměnilo ani na tom, že mnoho hráčů k přípravě přistupuje nezodpovědně a tréninků moc neabsolvují. Celkem jsme jako „B“ mužstvo sehráli 4 přípravné zápasy, v kterých si možnost zahrát dostal velký počet hráčů „C“ + „B“ i někteří dorostenci. Více než o výsledky šlo o to, aby hráči dostali určitou herní praxi a i nabrali nějakou fyzickou kondici. Zaměřit jsme se chtěli hlavně na kombinační hru, rychlou rozehrávku a zároveň jsme postupně skládali dohromady kádr „B“ mužstva, který byl oznámen na tréninku před posledním přípravným zápasem. Sestava „B“ mužstva by se letos měla zase o něco více omladit a příležitost budou hodně dostávat hráči, kteří v několika posledních letech prošli místním dorostem, které budou doplňovat zkušenější hráči.

 

Olbramovice – „B“ muži 5:1 (G: Bartůšek)


Chyšky – „B“ muži 0:3 (G: Tomáše 3)


Vr.Janovice – „B“ muži 2:8 (G: R.Kvěch 2, M.Dvořák 2, V.Lípa, Špaček, Bláha, Tomášek)


Mezno – „B“ muži   4:4 (G: Pinkas 3, Špaček)

 

Kádr „B“ mužstva – podzim 2019

Pudil Dušan

Kvěch Robert

Čejda Jakub

Štemberk Milan

Stibor Filip

Špaček Jan

Novák Michal

Lhota Jan

Sirotek Petr

Nováček Tomáš

Machovský Matěj

 

Trenéři: Zdeněk Lhota, Lubomír Lhota

Zpět na články »