„Béčko“ veze tři body ze Zvole.

[18. 9. 2016 22:09:10]
„Béčko“ veze tři body ze Zvole.

K dalšímu zápasu jsme povzbuzeni dvěma vysokými výhrami  odjížděli do Zvole. Soupeř měl po třech kolech pouze dva body, my jsme chtěli prodloužit vítěznou šňůru. V domácím týmu se objevil bývalý reprezentant Petr Gabriel, náš tým byl tentokrát kompletní.

Sokol  Zvole - Tatran Sedlčany „B“ 2:7 (0:1)


G: Sirotek M. 2x, Valenta, Krůta, Chlasták M., Chlasták P., Bartůšek

 

Sestava Tatranu: Mošnička  - Pešek, Pudil, Ségl, Bartůšek -  Valenta (81.Hofman) , Chlasták M., Matoušek (67.Otradovec), Sirotek M. – Lípa P.(73. Krůta), Lípa V. (63.Chlasták P.)

 

ŽK: 44. Lípa P., 73. Pešek

 

Naším plánem do prvního poločasu bylo co nejvíce rozběhat domácí hráče (polovina základní sestavy byla nad 35 let) a využít výrazného sklonu hřiště – první část zápasu jsme hráli z kopce. S dešťovými přeháňkami v úvodu zápasu se nám ale náš plán příliš plnit nedařilo. Hodně jsme chybovali ve středu hřiště, ofenzivní hráči domácích se příliš nevraceli, a proto byla naše obrana ve větším ohrožení než bychom si přáli. Soupeř  se ale k vážnějším šancím příliš nedostával. I přes množství chybných přihrávek se projevovala kvalita na naší straně. Už ve druhé minutě se před vápnem pěkně uvolnil Matoušek a povedenou střelou trefil břevno. Hlavička dorážejícího Vaška Lípy skončila těsně vedle. V 8.minutě se zprava ve vápně objevil osamocený Pavel Lípa, v rozhodujícím okamžiku ale uklouznul. V 10.minutě vysunul do levého křídla Martin Chlasták Sirotka, který zkušeně přehodil gólmana 0:1. V 18.minutě napálil Bartůšek odražený balon - přízemní střelu vytěsnil brankář na roh. Po první brance přibylo nepřesností na naší straně a ani pohyb nebyl ideální. Nedostupovali jsme domácí hráče, kteří se začali dostávat i do nebezpečných situací před naší brankou. Ve 27.minutě utekl po pravém křídle domácí záložník, zasekl míč do středu, přízemní střelou ale minul. Ve 29.minutě zpracoval Bartůšek špatně míč a domácí se dostali do přečíslení 3:2. Váhajícího útočníka výborně odstavil Pudil. Hned o minutu později propadl vlevo míč za naší obranu a nebezpečný centr před bránu musel odvrátit na roh Sirotek. Ve 35.minutě jsme zahrozili na druhé straně. Martin Chlasták uvolnil Matouška, ten si před vápnem posunul míč doleva, střela ale skončila nad bránou. V poslední minutě poločasu ještě střílel z 20 metrů Martin Chlasták - opět  mimo.

 

O přestávce byli hráči upozorněni na nutnost většího pohybu a nasazení. To se podařilo přenést na hřiště hned v prvním útoku, kdy Matoušek krásně vysunul do levého křídla Marka Sirotka a jeho tečovaný ostrý centr skončil u bližší tyče 0:2. Ve 48.minutě získal skluzem Matoušek míč na hranici velkého vápna. Místo technické střely volil razanci a přestřelil. V 55.minutě jsme předvedli krásnou akci po levé straně. Sirotek si narazil s Valentou, zpětnou přihrávkou hledal na vápně Martina Chlastáka, ten ale na dlouhou nohu netrefil přesně a míč opět letěl nad branku. O tři minuty později vysunul Matoušek Valentu, ten dal pod sebe na Bartůška, který trefil do míst, kde byl domácí brankář. V 59.minutě se připomenuli domácí, střela z levého křídla ale skončila vedle. Z protiútoku se u pravé lajny uvolnil Pešek přes tři hráče, posunul Pavlovi Lípovi, který našel na hranici vápna Valentu a ten technickou střelou obstřelil brankáře 0:3. V 63.minutě nebezpečně po levé straně zaútočili domácí, odražený míč napálili zpět do vápna, kde nešťastně zasáhl rukou Pavel Lípa – penalta. K té se postavil Gabriel. Mošnička vystihl směr, ale střelu vyrazil jen do levé tyče a míč zapadl do brány 1:3. I když jsme první půlku druhého poločasu byli jasně lepší, po smolné brance jsme nepochopitelně nechali hrát domácí. Ti využívali hru z kopce a naší obranu dostali pod tlak. Ten zužitkovali v 70.minutě, kdy se domácí útočník otočil kolem Peška a přízemní střelou trefil přesně k levé tyči 2:3. Domácí pak měli ještě několik náznaků šancí, k nebezpečným situacím se už ale nedostali. Hodně se začalo hrát zase na druhé straně hřiště, o což se přičinili hlavně střídající Petr Chlasták a David Krůta. Prvně jmenovaný se v 77.minutě dostal do samostatného úniku, brankář jeho střelu vyrazil, ale Krůta míč pohotově vrátil do sítě 2:4. V 81.minutě jsme předvedli další rychlou akci. Martin Chlasták vysunul doprava Valentu, ten našel před bránou volného Petra Chlastáka, který se hlavou nemýlil 2:5. V 87.minutě jsme gólově nevyřešili přečíslení  4 na 2 - Krůta nezakončil přesně. O minutu později se ale už znovu měnilo skóre. Marek Sirotek se uvolnil na levé straně, po zemi našel Martina Chlastáka, který se z 12 metrů nemýlil a technickou střelou zvýšil na 2:6. V poslední minutě ještě zatáhnul míč na pravé straně David Krůta, na vápně našel Martina Chlastáka. Jeho střelu ze šibenice vyškrábl domácí brankář, na dorážku z hlavy Bartůška byl ale krátký 2:7.

 

I když výsledek vypadá jednoznačně s předvedenou hrou nemůžeme být příliš spokojeni. Ve hře bylo hodně nepřesností, chyběl i větší pohyb. Za stavu 3:0 jsme pak domácí pustili zbytečně do hry, s lepším soupeřem by se nám to mohlo vymstít. Pochválit musím střídající Petra Chlastáka, který přinesl větší pohyb a chuť a Davida Krůtu, který je ve svých 16 letech velkým příslibem. Příští zápas sehrajeme v neděli 25.9. na domácím hřišti s SK Chlumec. Přijďte se podívat na pěkný fotbal  - ve čtyřech zápasech jsme vstřelili už 21 branek!!!

 

Fotografie z utkání naleznete ZDE.

Zpět na články »