"Béčko" v přípravě neprohrálo a navíc dokázalo vyhrát turnaj

[14. 8. 2022 10:34:27]

"B" mužstvo se v letošní sezóně bude opět účastnit krajské I.B třídy, ale nezvykle bylo zařazeno do skupiny D, což znamená soupeře hlavně z Benešovska, Kutnohorska a Prahy - východ. V přípravě jsem remizovali v Petrovicích, následně jsme se zúčastnili turnaje v Olbramovicích a po výhrách nad domácím celkem a Kácovem jsme si odvezli celkový triumf. V posledním přípravném zápase se nám podařilo deklasovat oslabený celek Dobříše "B", kterému jsme nastříleli deset branek. 

Neděle 31.7. 2022, přípravný zápas – venku


Petrovice – „B“ muži 3:3 (1:3)

G: R. Krůta 2, P. Lípa


Sestava:
L. Mošnička – J. Repetný, F. Hofman, Z. Janoušek, T. Čipera – P. Lípa, M. Novák, M. Dvořák, P. Sirotek – R. Krůta, V. Lípa,
střídali hokejově: F. Stibor, J. Kočí, L. Rákosník, J. Pšenička, J. Brunclík ml. 

 

12.min – krásná kolmice od M. Nováka na P. Lípu a ten prostřelil vybíhajícího brankáře – 0:1

20.min – hlavou po trestňáku – 1:1

22.min – R. Krůta krásná střela z vápna na zadní tyč – 1:2

23.min – využitá chyba v rozehrávce – R. Krůta – 1:3

46.min – rychlá akce po lajně – 2:3

90.min – odražený míč a střela z voleje za vápnem – 3:3

 

Do 25. minuty jsme hráli v „nejsilnější sestavě“ a rozdíl byl znát. Postupně jsme prostřídali a hra se zhoršila. Druhý poločas nahoru-dolu, ale na naší straně o hodně více šancí, ale bohužel velmi špatná koncovka.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sobota 6.8. 2022, přípravný turnaj v Olbramovicích (hrálo se 2 x 35 minut)

 

Semifinále:
Olbramovice – „B“ muži 2:4 (1:2)

G: R. Krůta, D. Čipera, D. Šťovíček, P. Lípa

Sestava:
L. Mošnička – D.Janoušek, Z. Janoušek, T. Čipera, Hrbek, P. Lípa, J.Brunclík ml., M.Dvořák, D.Čipera, R. Krůta, D.Šťovíček
střídali hokejově: V.Lípa, L.Rákosník, R.Vodrážka  

 

Finále:
„B“ muži - Kácov 1:0 (0:0)

G: Z. Janoušek

Sestava:
L. Mošnička – D.Janoušek, Z. Janoušek, J.Chlasták, Hrbek, R.Vodrážka, J.Brunclík ml., D.Čipera, L.Rákosník, D.Šťovíček, J.Chocholoušek
střídali hokejově: M.Petera  

 

Konečné pořadí: 1. Sedlčany „B“, 2. Kácov, 3. Olbramovice, 4. Chotoviny
Nejlepší brankář turnaje: Lukáš Mošnička

 

V rámci přípravy na novou sezónu se „béčko“ zúčastnilo turnaje v Olbramovicích a nakonec si i přes komplikace se skládáním sestavy odvezlo první místo. V semifinále jsme narazili na domácí celek a úvod se nám nevydařil. Hned ve 3.minutě jsme po rychlé akci prohrávali 0:1. Ve 14.minutě srovnal R.Krůta, který se po akci T.Čipery prokličkoval do vápna a překvapivou střelou nedal brankáři šanci. Navíc hned za další dvě minuty se tvrdou střelou na přední tyč prezentoval D.Čipera a poslal nás do vedení 2:1. Ve 42.minutě odcentroval z levé strany P.Lípa do vápna, kde svedl úspěšný hlavičkový souboj D.Šťovíček a následně nohou míč dorazil do branky - 3:1. V 50.minutě nás podržel L.Mošnička v brance, když zlikvidoval penaltu. O pět minut později ovšem domácí dokázali snížit, když zakončujícího hráče nerozhodilo ani několik našich faulů – 3:2. Definitivní podobu dal výsledku v 68.minutě P.Lípa, který se trefil křížnou střelou o tyčku – 4:2.


V podvečerním finále nás čekalo mužstvo Kácova, což shodou okolností bude i náš první soupeř v mistrovské soutěži. Do utkání jsme nastoupili ve značně oslabené sestavě, protože několik hráčů již mělo jiný program a muselo odjet. Tomuto faktu jsme přizpůsobili i taktiku a snažili jsme se soustředit hlavně na defenzivu. Pro diváka nepříliš atraktivní hra slavila úspěch, protože se nám dařilo držet vyrovnaný stav. I když je potřeba říci, že několikrát nás skvělými zákroky zachránil L.Mošnička v brance. V 60.minutě jsme podnikli ojedinělou útočnou akci a po tečované střele se kopal roh. Rozehrávku si vzal na starost D.Čipera a přesným centrem na zadní tyči našel Z.Janouška, který nás poslal do vedení 1:0. Soupeř se následně v poslední desetiminutovce snažil o vyrovnání a vrhl veškeré síly do útoku, čímž jsme se dostali pod velký tlak. Obrovské problémy nám dělaly hlavně dlouhé auty směrem do pokutového území. Ale i přes několik nebezpečných situací a důležitých zákroků brankáře už jsme vedení udrželi. Při závěrečném ceremoniálu jsme kromě poháru za první místo a velkého putovního poháru ještě získali ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje, které si Lukáš Mošnička skvělými zákroky v obou dvou zápasech nepochybně zasloužil. Na závěr ještě musím zmínit poděkování a pochvalu za předvedenou hru pro několik hráčů z dorostu, kteří s námi tento turnaj absolvovali.

    

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neděle 14.8. 2022, přípravný zápas - venku

 

Dobříš „B“ – „B“ muži 4:10 (2:4)

G: M. Barták 3, J. Pšenička 2, V. Lípa 2, D. Čipera, M. Dvořák, M. Štemberk 

 

Sestava:
L. Mošnička – M.Hrbek, Z. Janoušek, T. Brotánek, T.Čipera, P. Lípa, M.Dvořák, D.Čipera, R. Krůta, V.Lípa, M.Štemberk
střídali hokejově: L.Rákosník, J.Pšenička, J.Brunclík ml., M.Barták, M.Petera

 

K poslednímu přípravnému zápasu jsme odjeli na Dobříš, kde jsme se střetli s místním „béčkem“. Sestavy obou týmů byly oslabené (opět jsme museli nasadit několik dorostenců), ale musíme si přiznat, že domácí více. Hned od začátku utkání bylo zřejmé, že bychom měli soupeře přehrát a vyzkoušet si ofenzivní hru. Po klidné úvodní desetiminutovce se náš tlak postupně zvyšoval a přišly i vstřelené branky. Ve 13.minutě dostal M.Dvořák ideální přihrávku od D.Čipery, rychlou kličkou obešel brankáře a zakončoval do prázdné branky – 0:1. V 17.minutě si D.Čipera pěkně navedl míč do vápna a svižnou střelou na přední tyč zvýšil na 0:2. V 22.minutě využil zaváhání domácí obrany M.Štemberk a dal na 0:3. V 30.minutě přišla slabší chvilka i naší obranu a po nepřesné rozehrávce Dobříš z rychlého brejku snížila na 1:3. O dvě minuty později ovšem M.Štemberk kolmicí vysunul M.Bartáka, který samostatný nájezd s přehledem proměnil – 1:4. Těsně před poločasem ještě Dobříš snížila krásným gólem z trestného kopu z cca 18 metrů od branky – 2:4.


Druhý poločas začal podobně, jako skončil ten první, jen se změnili aktéři gólové akce. M.Dvořák pěkným pasem poslal do úniku V.Lípu a ten v zakončení nezaváhal – 2:5. V 56.minutě se přesnou střelou přes zeď z trestného kopu prosadil stejný hráč a zvýšil již na 2:6. V 58.minutě se po dlouhé době do našeho velkého vápna dostali domácí a naším polovlastním gólem snížili na 3:6. V 63.minutě předvedli pěknou spolupráci ve vápně M.Barták a J.Pšenička, kterou druhý jmenovaný zakončil sedmou brankou – 3:7. V tuto chvíli již byla hra velmi neurovnaná a obě mužstva výrazně polevila v defenzívě, což přinášelo nebezpečné situace na obou dvou stranách. V 72.minutě poslali domácí krásný centr na zadní tyč a osamocený hráč se nemýlil – 4:7. V 84.minutě výborně zatáhl míč po lajně T.Čipera a přesným centrem ve vápně našel M.Bartáka, který zvýšil na 4:8. V 87.minutě vybojoval míč aktivním napadáním L.Rákosník, posunul ho na M.Bartáka a ten připravil další branku pro J.Pšeničku – 4:9. V úplně poslední minutě se do brejku „dva na jednoho“ dostali M.Dvořák s M.Bartákem a druhý jmenovaný vstřelil desátou branku a zároveň uzavřel svůj hattrick – 4:10.

 

 

 

Zpět na články »