"Béčko" v oslabené sestavě a bez přítomnosti diváků nestačilo na Petrovice

[12. 10. 2020 10:22:51]

FUMBI I.B třída, skupina E – 8.kolo  
neděle 11.10.2020 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Petrovice   3:5 (1:4)
G: J.Dvořák, R.Krůta, vlastní

Sestava:
Glogar – J.Dvořák, Pudil, Hofman (67.R.Krůta), T.Čipera, P.Sirotek (70.Schwarz), Stibor, Bláha (56.Nováček), Barták, Chocholoušek, Janoušek (56.Jirák)

V 8.kole soutěže nás čekal tradičně velmi prestižní zápas s Petrovicemi. V rámci vládních nařízeních se hrálo bez diváků. Bohužel i letos nám los nepřál a hrálo se přes zápas „áčka“, což znamená, že jsme nemohli využít hráče širšího kádru, kteří za nás jinak pravidelně hrají. Do utkání jsme tak nastoupili v nejslabší sestavě, kterou jsme letos dosud měli. Hráči byli před zápasem upozorněni na velkou kvalitu soupeře, který se navíc proti nám pořádně „nahecuje“ a dalo se očekávat, že bude hrát od začátku s velkým nasazením. Hned první minuty tento předpoklad naplnili a dostali jsme se pod tlak. Zaostávali jsme hlavně v dostupování hráčů na středu a problémy nám dělali také krajní záložníci. A právě po dlouhém míči do strany v 7.minutě přišel první problém, kdy náš hráč  nezachytil náběh a při snaze zachránit situaci došlo ve vápně k faulu. Soupeř nabízenou šanci využil a proměněnou penaltou se ujal vedení 0:1. V 17.minutě jsme prvně zahrozili také my, když M.Bláha hledal pěkným centrem z trestného kopu J.Chocholouška, ale tomu na zadní tyči chyběl krok. V 20.minutě jsme se dopustili nešikovného faulu těsně za vápnem a nabídli soupeři trestný kop, který Petrovice střelou přes zeď využily – 0:2. V 39.minutě M.Barták vybojoval dobrým napadáním míč u rohového praporku a dostal ho na J.Dvořáka, který se do něj opřel pravou nohou a krásnou střelou z 25 metrů do horního rohu branky snížil na 1:2. Bohužel ze snížení jsme se neradovali dlouho, protože soupeř hned za minutu využil pozdního vystoupení naší obrany, která chtěla zahrát ofsajd, a zvýšil na 1:3. A aby toho nebylo málo, tak ve 43.minutě přišla rychlá akce a branka na 1:4.

 

Před druhým poločasem jsme si řekli, že ještě zkusíme s vývojem něco udělat. Dalo se předpokládat, že soupeř pod vlivem vysokého vedení lehce ubere, čehož jsme chtěli využít. Zároveň bylo nutné zlepšit hru ve středu pole a více bojovat o odražené míče. Prakticky od první minuty druhé části byla vidět změna vývoje hry, kdy tentokrát jsme byli na hřišti jasně dominantnějším mužstvem. Dařilo se nám hrát s míčem dopředu a vytvářet na soupeře tlak. Odměna přišla v 57.minutě, kdy T.Čipera předvedl pěkný průnik, jeho první střelu brankář vyrazil, ale dorážka už s velkou pomocí jednoho z obránců skončila v síti – 2:4. Na hřiště se postupně dostali všichni náhradníci a dá se říci, že hru ještě více oživili. Naše útočná snaha ovšem často končila na špatné předfinální přihrávce a nemohli jsme se dostat k nebezpečným zakončení. V 73.minutě navíc soupeři vyšel rychlý brejk zakončený přesným centrem a hlavičkou do protipohybu našeho brankáře – 2:5. V 76.minutě se nám podařilo ještě snížit na 3:5, když centr M.Bartáka propadl přes několik hráčů až k brankáři, ten ho lehce vyrazil a dobíhající R.Krůta ho s pomocí tyče uklidil do branky. Následně jsme ještě změnili rozestavení, ale ani více hráčů v útoku nám již nepomohlo ke vstřelení dalších branek a stav utkání se již do konce nezměnil.

 

Další zápasy byly zatím odloženy a je otázkou, jak a kdy, bude letošní sezóna pokračovat.            

Zpět na články »