"Béčko" si připsalo třetí domácí výhru v řadě

[29. 9. 2020 13:50:18]

FUMBI I.B třída, skupina E – 6.kolo  
Neděle 27.9.2020 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Milín    1:0 (0:0)


Sestava:
Glogar – Špaček (41.Barták), Pudil, Hofman, M.Sirotek (71.R.Krůta) – T.Čipera, Stibor (65.Hrabák), L.Matoušek, J.Dvořák – Sochůrek, Chocholoušek

ŽK: Hofman, T.Čipera  

Podruhé za sebou se představilo „B“ mužstvo na domácím hřišti, když tentokrát hostilo Milín, který se letos zřejmě bude pohybovat na předních příčkách. Naším cílem ovšem bylo předvést co nejlepší výkon a pokusit se vybojovat nějaké body. I přesto, že se na poslední chvíli několik hráčů omluvilo, tak se nám podařilo dát dohromady silnou základní sestavu. Hned první minuty ukázaly, že se bude bojovat o každý míč, a že tempo zápasu bude velmi vysoké. V 6.minutě se dobře uvolnil Matěj Sochůrek, ale jeho zakončení šlo pouze do brankáře. O minutu později L.Matoušek aktivním napadáním sebral hostujícímu obránci míč, dostal se do vápna, jenže i jeho tvrdou střelu brankář zlikvidoval. V 25.minutě přišel moment, který výrazně ovlivnil zbytek zápasu a celkovou náladu na hřišti. Vedoucí mužstva Milína neudržel nervy a za kritiku rozhodčích za použití nevhodných výrazů (dožadování se udělení žluté karty) dostal během chvíle nejdříve žlutou a následně červenou kartu, což samozřejmě nabudilo i hráče hostů na hřišti a od této chvíle reagovali na mnoho verdiktů rozhodčích velmi podrážděně. Dalo by se říci, že se více začali soustředit na nadávání rozhodčím než na fotbal. V 30.minutě našel L.Matoušek, krásnou přihrávkou do ulice, naběhlého M.Sochůrka a ten postupoval zcela sám na brankáře. Bohužel v poslední chvíli si míč trochu ukopl a po kličce brankáři na dlouhou nohu nedokázal míč zasunout do opuštěné branky. Ve 40.minutě jsme vyrobili velkou chybu ve středu pole, což soupeři nabídlo rychlý brejk. Zakončující útočník již překonal našeho brankáře, ale míč z brankové čáry ještě stihl v poslední chvíli vykopnout F.Hofman.

 

O poločase jsme si řekli, že je potřeba více pohlídat střed pole, kde nás soupeř přehrával větším počtem hráčů a zároveň, že musíme hru zklidnit, protože závěrečných dvacet minut se hrálo stylem „nahoru-dolu“. Jenže hned 47.minuta naprosto změnila situaci. Právě jeden z trojice kvalitních středových hráčů soupeře dostal za kritiku rozhodčích za použití nevhodných výrazů (dožadování se odpískání faulu) červenou kartu a dal nám k dispozici dlouhou přesilovku. Hned minutu na to se do další vyložené šance dostal M.Sochůrek, který ovšem výborného pasu od F.Stibora nevyužil a znovu zamířil jen vedle branky. V 53.minutě se naopak do vedení mohl dostat soupeř, když v naší obraně došlo k velkému nedorozumění a hostující hráč netrefil prakticky prázdnou branku. V 76.minutě unikl po straně L.Matoušek, ale brankář jeho střelu i následnou dorážku vyrazil. Škoda, že Lukáš místo dorážky nenahrál pod sebe, protože zde byl M.Sochůrek prakticky před odkrytou brankou. Od této chvíle se hra opět strhla do útočení z obou dvou stran a do dobrých situacích se dostávala obě dvě mužstva. Rozhodnutí nakonec přišlo v 83.minutě, kdy byl L.Matoušek při přebírání míče podražen ve vápně a nařízenou penaltu proměnil D.Pudil – 1:0. Milínu se následně ještě podařilo vyvinout závěrečný tlak a připravit i několik dobrých střeleckých pozic. Naštěstí se ale žádné zakončení neujmulo, a tak se nám podařilo udržet těsnou výhru.

 

Naše mužstvo je nutné za předvedený výkon a bojovnost proti silnému soupeři pochválit. Na druhou stranu je potřeba říci, že jsme znovu udělali několik chyb vepředu i vzadu. Jako už po několikáté jsme propadli v zakončení, kdy se nám nedaří proměnit ani ty největší příležitosti a při hře proti početně oslabenému soupeři by nemělo nastat tolik nebezpečných šancí před naší brankou. Příští zápas hrajeme netradičně dopoledne (sobota 3.10. 2020, od 10:15 hod Tlustice).    

Zpět na články »