„Béčko“ si opět s chutí zastřílelo

[28. 5. 2018 13:56:44]
„Béčko“ si opět s chutí zastřílelo

 

„B“ muži  -  FK Dobříč 1940    6:1 (1:1)

G: Sirotek M. 2x, Lípa V. 2x, Hofman, Špaček

Sestava Tatranu:
Glogar – Podlipský (46. Matoušek L.), Pudil, Hofman, Bartůšek - Lípa V. (66. Špaček), Čejda J., Krůta (55. Bláha), Sirotek M. (70. Sirotek P.) - Senft, Valenta (70. Kabíček)


ŽK: 83. Hofman


Po brankostroji v minulém domácím zápase nás čekal poslední celek tabulky, který musel bodovat, aby si zachoval reálnou šanci na záchranu. My jsme naopak chtěli hostům vrátit podzimní porážku 4:1.

Hned v první minutě jsme mohli jít do vedení, když šel zprava sám na bránu Podlipský. Brankář Novotný, ale jeho prudkou střelu vyrazil na roh. Za dvě minuty podniknuli rychlý útok hosté a na poslední chvíli zasáhl skluzem Bartůšek. V 7. min se prosadil individuálně Senft, jeho ostrou střelu vyrazil Novotný jen před sebe, ale s dorážkou Čejdy do středu brány neměl větší potíže. Pak se hra uklidnila, a i když jsme měli vice ze hry tak se k prvnímu gólu dostali nakonec hosté. Ve 27. min si přetažený centr zpracoval vysoký Kadlec, který trochu se štěstím trefil lobem pres celou bránu 0:1. Na odpověď jsme naštěstí necekali dlouho. Ve 29. min posunul Senft na Krůtu, ten středem vybídl M. Sirotka, který z 16 metrů obstřelil Novotného 1:1. Ve 37. min to byl opět M. Sirotek, který z trestňáku po faulu na Lípu trefil přesně přes zeď. Hostující gólman ale dobře zasáhl a vyrazil na roh. Ve 41. min vybojoval Krůta míč na dvou obráncích, ale přihrávku na Valentu před prázdnou bránu srazili hosté na roh. V poslední minutě první půle jsme dostali míč do sítě. Krůta rozehrál zleva trestňák přesně na hlavu Čejdy, který trefil tyč. Pohotový Senft dorazil, ale podle rozhodčích stál v ofsajdu. Z protiútoku hosté jen těsně minuli střelou z 22 metrů naší branku. Po prvním poločase tak dobříčtí i s trochou štěstí uhájili nerozhodný stav.

Druhá půle ale byla už plně v naši režii a diváci si mohli pochutnat i na výstavních gólech. Nejdříve ve 47.min našel pěknou křižnou přihrávkou Lípa Krůtu, toho ale vytlačil gólman mimo střelecký úhel. David nakonec posunul na Matouška, který těsně netrefil branku. V 53. min jsme se už mohli radovat. Krůta dal doprava na Lípu, ten našel na vápně M. Sirotka, který si dal míč na silnější levačku a nechytatelně pod břevno skóroval 2:1. Další pěkný gól přišel hned po dvou minutách. K odraženému míči se 25 metrů od branky dostal Lípa a tvrdou skákavou střelou k pravé tyči překonal Novotného 3:1. V 64. min přidal další výstavní gól opět Vašek Lípa. Po individuální akci si navedl míč na střed a z 22 metrů nechytatelně vymetl levou šibenici 4:1. V 67. min vyslal za obranu Matoušek Valentu, ten se ale po kličce brankáři dostal ze střelecké pozice a nezakončil. V 75. min kopal z pravé strany Matoušek trestňák a jeho ostrý centr uklidil na zadní tyči do brány Hofman 5:1. V 81. min uzavřel na tenisových 6:1 Špaček a branka zase stála za to. Sraženou střelu Senfta napálil z voleje z 15 metrů a míč skončil opět v levé šibenici 6:1.

Druhy poločas už byl zcela podle našich not a  krásnými góly jsme Dobříč výrazně přiblížili k sestupu.
O vysokou výhru se nejvíce zasloužili dvougóloví Marek Sirotek a Vašek Lípa, který přidal ještě jednu asistenci. V příštím kole zajíždíme v sobotu 2.6. do Let, kde nastoupíme od 17hod.

 

Zpět na články »