"Béčko" se výhrou v posledním kole zachránilo v I.B třídě

[17. 6. 2024 10:00:55]

I. B třída, skupina E – 26. kolo  
Neděle 16. 6. 2024 (hřiště: Dolní Břežany)

 

Dolní Břežany – „B“ muži   0:6 (0:2)

G: L.Matoušek 2, L.Mošnička, P.Lípa, M.Barták, R.Kvěch 

Sestava:
L.Dřevojan – V.Lípa, O.Novotný, L.Mošnička, D.Pudil, P.Lípa (72.M.Barták), M.Dvořák, D.Čipera (75.R.Krůta), L.Matoušek (79.P.Machek), T.Říha, V.Schwarz (58.R.Kvěch)  

 

VIDEOZÁZNAM UTKÁNÍ: ZDE


Poslední zápas sezóny a v našem případě zápas doslova o záchranu. Vzhledem k situaci v tabulce a předpokládaným výsledkům nám nezbývalo nic jiného než neprohrát, protože v opačném případě by nás čekal sestup do okresního přeboru. Menší komplikace přišli již v týdnu, kdy bylo nařízeno, že zápas musíme odehrát v neděli místo dlouho dopředu domluveného pátku večer. Naštěstí naopak zápas áčka se přesunul na pátek, takže jsme v neděli mohli využít i několika posil, i když nakonec v menší míře než jsme plánovali.


Domácí mužstvo se v případě výhry ještě mohlo posunout na druhé místo, takže se dal očekávat těžký zápas. Naši hráči naštěstí nic nepodcenili a hned od úvodního výkopu bylo znát, že chceme zápas vyhrát a dařilo se nám soupeře přehrávat a dostávat pod tlak. Hned ve 2.minutě našel M.Dvořák na levé straně P.Lípu, který centroval před branku, ale před dobíhajícím T.Říhou domácí brankář míč odrazil. O dvě minuty později jsme měli velké štěstí, když po rohovém kopu jeden z domácích hráčů hlavičkoval jen těsně vedle zadní tyče. V 6.minutě přišla naše první zahozená 100% šance, když D.Čipera nadýchaným centrem našel na zadní tyči L.Matouška a ten z malého vápna netrefil odkrytou branku. V 10.minutě T.Říha chytře prostrčil míč za obranu na V.Schwarze, ale jeho slabé zakončení brankář dokázal vyrazit. V 19.minutě propadl míč po rohovém kopu k P.Lípovi a ten jen těsně minul branku. První branky jsme se dočkali v 32.minutě, kdy L.Matoušek přetáhl z pravé strany míč na P.Lípu, ten se ve vápně uvolnil kolem dvou hráčů a zamířil přesně k přední tyči – 0:1. V 41.minutě aktivně hrající V.Schwarz napadl domácí rozehrávku, nepřesnou přihrávku zachytil D.Čipera a přesnou kolmicí vyzval ke skórování L.Matouška a ten se nemýlil – 0:2.


Do druhé části jsme šli s vědomím, že je potřeba pořád hrát aktivně a hlavně přestát úvodní minuty, kdy se domácí budou snažit vrátit do utkání. Tento plán se nám podařilo velice dobře splnit a dá se říci, že jsme neustále byly aktivnějším mužstvem na hřišti. Navíc v 67.minutě přišla uklidňující třetí branka, která byla dost podobná té druhé. D.Čipera opět pěknou kolmou přihrávkou našel nabíhajícího L.Matouška a ten nabídnutý samostatný nájezd zakončil kličkou na brankáře a střelou do odkryté branky – 0:3. V 78.minutě přidal náš čtvrtý gól střídající M.Barták, kterému míč před polo odkrytou branku připravil R.Kvěch – 0:4. V 82.minutě přišla rychlá brejková situace, když nejdříve M.Barták vybojoval míč, přistrčil na rozběhnutého T.Říhu a ten ve vápně oslovil R.Kvěcha, který se střelou mezi nohy brankáře z bezprostřední blízkosti nemýlil – 0:5. Definitivní tečku za utkáním i celou sezónu potom udělal proměněnou penaltou (faul na T.Říhu) v 90.minutě L.Mošnička, který stanovil konečné skóre 0:6.


Mužstvo zaslouží velkou pochvalu, protože suverénním výkonem v posledním utkání a získáním třech bodů jsme v konečné tabulce obsadili 7. pozici se ziskem 35 bodů a náskokem jen dvou bodů na sestupující Tlustice. Velké díky patří všem hráčů, kteří nám během sezóny pomáhali, ať už z áčka či z dorostu. A konkrétně za tento zápas zvlášť T.Říhovi, který nám byl ochoten přijet pomoci i přesto, že jsme mu volali až na poslední chvíli, když jsme potřebovali nahradit náhlou absenci. Nejproduktivnějším hráčem týmu se stal R.Kvěch, který zaznamenal během sezóny 9 branek a šest asistencí. Nyní si musíme počkat na rozlosování nové sezóny, v které budou mužstva v I. B třídě rozřazena pouze do čtyř skupin a dá se očekávat, že se kvalita soutěže se ještě zvedne.          

Zpět na články »