"Béčko" prohrávalo o dvě branky, ale nakonec bere všechny body

[19. 5. 2023 12:59:27]

I. B třída, skupina D – 21. kolo  
Neděle 14. 5. 2023 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Křivsoudov  6:3 (3:2)
G: D.Čipera 3, P. Lípa, V.Lípa, R.Kvěch 

Sestava:
L.Dřevojan – D.Pudil, T.Čipera, L.Mošnička, Z.Janoušek (51.M.Novák), P.Lípa, M.Bláha (61.F.Stibor), D.Čipera, M.Dvořák (80.D.Pešta), V.Lípa (84.T.Hodouš) R.Kvěch (84.J.Hodouš)

 

O další tři důležité body v boji o záchranu jsme se doma utkali s Křivsoudovem, na jehož hřišti jsme na podzim ve vyrovnaném zápase prohráli gólem z penalty v závěru utkání. Vzhledem k tomu, že ve stejný čas hrálo i naše „áčko“ a nepříjemně se navíc naplnila marodka, tak nebylo vůbec jednoduché si rozdělit hráče. Nakonec nám z kádru áčka vypomohli M.Dvořák s V.Lípou a naopak s „A“ mužstvem odjel J.Chlasták.

 

Zápas začal překvapivě v poklidném tempu, ale hned od prvních minut bylo zřejmé, že bychom si měli být schopní vytvořit převahu. První jsme i zahrozili, když M.Dvořák v 7.minutě našel ve vápně P.Lípu, ale jeho zakončení brankář pokryl. Prakticky z protiútoku na nás rozhodčí, po drobném kontaktu našeho brankáře s hostujícím útočníkem (naprosto čisté rameno na rameno), k překvapení všech odpískal penaltu, z které se Křivsoudov ujal vedení 0:1. Na naší hře se nic nezměnilo, snažili jsme se jít za rychlým vyrovnání a několik střel hostující brankář jen vyrazil před sebe, kde ovšem nepřišla naše dorážka. A tak v 17.minutě bylo ještě hůř. Hosté podnikli rychlou brejkovou akci a zakončující hráč na hraně ofsajdu dal na 0:2. Naštěstí se nám tentokrát podařilo rychle zareagovat. Na začátku 19.minuty vznikl před hostující brankou velký závar, z toho pramenilo i několik dorážek, ale míč nakonec skončil na rohu. Po jeho rozehrávce se míč dostal k D.Čiperovi a ten krásnou střelou snížil na 1:2. O minutu později se P.Lípa dostal do samostatného úniku, trochu se štěstím udělal kličku brankářovi a vyrovnal na 2:2. V 36.minutě tvrdě střílel M.Dvořák, ale hostující brankář skvěle zasáhl. V 38.minutě předvedla bratrská dvojice Čiperů krásnou gólovou akci, když Tomáš přesným pasem za obranu našel nabíhajícího Davida a ten z voleje nedal brankáři šanci – 3:2.

 

Naše převaha pokračovala i po poločasové přestávce a zdálo se, že by se nám mohlo brzy podařit vstřelit další branky. V 53.minutě vybídl P.Lípa centrem z levé strany ke skórování R.Kvěcha, který pěkně z prvního dotyku nezaváhal – 4:2. Potom přišla od nás trochu slabší pasáž a soupeř se několikrát nebezpečně dostával do našeho pokutového území. Z tohoto tlaku pramenil i roh v 59.minutě a následné snížení na 4:3. Další důležitý moment přišel v 66.minutě, kdy byl nebezpečný hostující útočník vyloučen po druhé žluté kartě. V 74.minutě zahodil P.Lípa obrovskou šanci, když odražený míč místo do odkryté branky poslal nad. V 77.minutě dovršil David Čipera hattrick, když se opět trefil krásnou umístěnou střelou – 5:3. Konečnou podobu dostal výsledek v 80.minutě, když nejdříve M.Dvořák kličkoval ve velkém vápně, následně našel V.Lípu, který si míč ještě připravil a dal na 6:3. Zajímavostí utkání je fakt, že v závěru si společně na hřišti zahrál kapitán Dušan Pudil s trojicí svých současných svěřenců v mladším dorostu (M.Pešta, T.Hodouš a J.Hodouš), pro které se jednalo o první start mezi dospělými.    

 

I přesto, že jsme velice rychle ztráceli dvě branky, tak se nám podařilo zápas otočit a vybojovat velice důležité tři body. Vzhledem k vývoji v tabulce jich ovšem zřejmě budeme potřebovat ještě hodně a hned příští neděli hrajeme s dalším sestupem ohroženým mužstvem, když doma od 17:00 hostíme Divišov.   

Zpět na články »