„Béčko“ přivezlo z Hýskova tři body (+ foto)

[23. 4. 2018 9:22:49]
„Béčko“ přivezlo z Hýskova tři body (+ foto)

 

FK Hýskov - Tatran Sedlčany „B“ 1:4 (1:2)

G: Valenta, Hofman, Bartůšek, Matoušek L.

Sestava Tatranu:
Glogar – Pešek, Pudil, Hofman, Bartůšek – Sirotek P., Lípa V. (73. Nováček), Senft (57. Lhota), Sirotek M. – Krůta (45. Matoušek L.), Valenta


ŽK: 58. Glogar

 

Fotogalerie z utkání: ZDE (zdroj: Příbramský deník)

Po prvních jarních bodech z minulého kola jsme chtěli přidat další z Hýskova. Po podzimu se domácí řadili k aspirantům postupu, ale vstup do jarní části soutěže jim zatím nevychází podle představ. V sestavě soupeře se pro zranění neobjevil kanonýr Novák a to výrazně oslabilo jeho sílu. Na naší straně se vraceli po delší absenci – Pudil, Lípa a Senft. Zvláště návrat kapitána Pudila mužstvu výrazně pomohl.

Zápas začal aktivitou domácích, z které se hned ve 4. min urodila první šance. Po trestňáku z pravé strany hlavičkoval nehlídaný domácí hráč těsně vedle levé tyče. Tlak domácích jsme ukončili v 8. min nejlepším možným způsobem. Po výkopu od naší brány prodloužil hlavou Senft na Krůtu a ten poslal do sóla Valentu. Míra nikým neatakován postupoval středem a po kličce brankáři pohodlně otevřel skóre 0:1. V 17. min jsme udeřili po druhé. Nejdříve byl na levé straně hřiště faulovaný M. Sirotek. Mára se ujal i rozehrávky a na zadní tyči našel přesně hlavu Hofmana, který přes celou bránu zvýšil na 0:2. Na hřišti jsme jasně dominovali a ve 30. min jsme potřetí rozvlnili síť za zády brankáře Šulka. Senft vysunul do křídla M. Sirotka, ten našel před bránou Krůtu, který prostřelil domácího gólmana. Naší radost ale přerušil praporek rozhodčího a kvůli údajnému ofsajdu se skóre neměnilo. Ve 38. min se na levé straně prosadil jeslemi opět aktivní M. Sirotek a jeho tvrdou ránu pod břevno vyrazil Šulek s námahou na roh. Ve 41. min se podařilo domácím z ojedinělé akce snížit. Dlouhý míč doběhl u rohového praporku levý záložník, který poslal ostrý centr před bránu, kde se hlavou prosadil Peclinovský a střelou do pravého horního rohu nedal Glogarovi šanci 1:2. Velice dobrý první poločas jsme bohužel nedokázali přetavit ve větší náskok a gól do šatny byl nadějí pro domácí.

Do druhé půle už nenastoupil po domluvě Krůta, kterého čekal nedělní zápas za Áčko a brzy si o střídání řekli i Senft a Lípa. Naší snahou bylo co nejvíce držet míč a nepustit domácí do většího tlaku. To se nám dařilo a v 57. min jsme mohli vedení navýšit. Petr Sirotek posunul do vápna na Lukáše Matouška, který udělal kličku Šulkovi, bohužel jeho zakončení do prázdné brány vykopl na poslední chvíli domácí stoper. V 71. min dostali domácí velkou šanci na vyrovnání. Odražený míč od Pudila chytil Glogar a k našemu překvapení odpískal rozhodčí Kubečka malou domů, s následným nepřímým kopem z malého vápna na středu brány. Naštěstí zakončení domácích se přes početnou zeď a pohotový zákrok Glogara do sítě nedostalo. V 77. min jsme zápas definitivně rozhodli. Roh z pravé strany zahrál M. Sirotek na přední tyč, kde byl u odraženého míče první Bartůšek a trefil přesně po zemi k zadní tyči 1:3. Domácí už neměli sílu na obrat a závěr zápasu se dohrával zcela v naší režii. V 80. min vyslal dělovku z 20 metrů aktivní L. Matoušek, tentokrát se ale vyznamenal domácí Šulek a ránu efektně vyrazil na roh. V 86. min už vyzněl společný souboj pro našeho útočníka. Nejdříve byl po individuálním průniku faulovaný 25 metrů od brány. Sám Lukáš se pak postavil k trestňáku a tvrdou střelou přes zeď upravil na končených 1:4.

Za předvedený výkon si zaslouží všichni obrovskou pochvalu. Výborně fungovala komunikace na hřišti a z kluků byla cítit velká vůle po vítězství. Přeci jen musím vyzdvihnout kapitána Dušana Pudila, který nastoupil po zranění kolene a výborně řídil celou defenzivu. Vítězství jsme si za velmi dobrou první půli a zodpovědný výkon v půli druhé jednoznačně zasloužili. Příští zápas sehrajeme na domácím hřišti tradičně v neděli 29.4. od 17 hod. V okresním derby se střetneme s Dalekými Dušníky, kterým máme co oplácet.

 

Zpět na články »