"Béčko" předvedlo ofenzivní smršť a deklasovalo Černolice

[8. 9. 2020 10:18:21]

FUMBI I.B třída, skupina E – 3.kolo  
Neděle 6.9.2020 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Černolice   8:1 (5:0)
G: Zmeškal 2, R.Kvěch, Bláha, Chocholoušek, Sochůrek, D.Krůta, J.Dvořák

Sestava:
Glogar – Doubrava, Pudil, Kouklík, Špaček (22.Sochůrek) – J.Dvořák, Bláha (60.D.Krůta), L.Matoušek, Chocholoušek – R.Kvěch (60.R.Krůta), Zmeškal (60.Barták)

ŽK: Glogar

Potom, co jsme v prvním kole na domácím hřišti po dlouhé době prohráli, tak jsme přivítali soupeře, kterému jsme měli co oplácet a případná výhra by potěšila dvojnásobně. Poslední vzájemný zápas v Černolicích totiž skončil naší vysokou porážkou 9:1. Pohled do zápisu o utkání ovšem naznačoval, že tentokrát se potkávají dost obměněna mužstva, protože v základních sestavách bylo dohromady jen 9 hráčů, kteří pamatují loňský zápas. Velký rozdíl byl v letošním zápase ve věkovém složení obou dvou týmů. Zatímco v naší základní sestavě nastoupilo hned sedm hráčů mladších 22 let, tak za soupeře hrálo od začátku 8 lidí starších 30 let.

 

Hned od úvodního hvizdu bylo znát, že pokud se nám podaří hrát s velkým nasazením a v rychlém pohybu, tak bychom měli soupeře jasně přehrát. Již ve 4.minutě se ve vápně uvolnil L.Matoušek a brankář jeho střelu vytáhl na roh. Po jeho rozehrávce se odražený míč dostal k J.Dvořákovi a ten krásně křížnou střelou přehodil hostujícího brankáře a poslal nás do vedení 1:0. Ve 12.minutě postupoval ze strany do vápna R.Kvěch, ale po jeho zakončení se kopal pouze další roh. V 21.minutě předvedli dobrou spolupráci naši útočníci a po přihrávce od R.Kvěcha zvýšil na 2:0 Z.Zmeškal. V 22.minutě došlo k nucenému střídání, když zraněného J.Špačka nahradil M.Sochůrek. V 26.minutě výborně zakombinoval na pravé straně J.Chocholoušek s L.Matouškem, který následně přihrávkou pod sebe našel M.Bláhu a bylo to 3:0. V 29.minutě demolice hostů pokračovala, když R.Kvěch utekl po levé lajně a předložil míč před prázdnou branku pro Z.Zmeškala – 4:0. V 36.minutě se do velké šance dostali hosté, když se za naší obranou zjevil jeden z hráčů zcela sám, ale střelou z hranice vápna branku netrefil. Ve 40.minutě zlikvidoval hostující brankář samostatný únik z pravé strany J.Chocholouška. Nakonec se nám ještě podařilo vyslyšet přání tribun a do poločasu uštědřit soupeři „bůra“. Ve 45.minutě předvedli na vápně učebnicovou narážečku L.Matoušek s R.Kvěchem a druhý jmenovaný se následně v zakončení nemýlil – 5:0.

 

I když jsme si v kabině říkali, že na tempu nepolevíme a budeme chtít přidat další branky, tak nám nástup do druhé části vůbec nevyšel. V naší hře bylo hodně nepřesností a málo pohybu. Tím jsme soupeři dovolili hru vyrovnat dokonce se dá říci, že byl lepší. V 60.minutě jsme ovšem provedli hned trojité střídání a čerstvé, mladé síly byly na hřišti hned znát. V 63.minutě J.Chocholoušek prokličkoval mezi několika hráči a po další kličce brankářovi zvýšil na 6:0. O minutu později našel dlouhým pasem za obranu D.Pudil rozběhlého M.Sochůrka a ten skvěle přeloboval vybíhajícího brankáře – 7:0. V 69.minutě to zaskřípalo v komunikaci v našem vápně a kopala se penalta, kterou hosté se štěstím proměnili – 7:1. V 72.minutě postupoval J.Chocholoušek znova zcela sám na branku soupeře, ale brankáře neprostřelil. Nutno říci, že ho v náběhu výborně doplňoval i střídající M.Barták a pokud by dostal přihrávku, tak by dával do prázdné. V 79.minutě přinesla spolupráce střídajících hráčů další branku, když M.Barták našel přihrávkou pod sebe D.Krůtu a ten střelou na přední tyč zvýšil na 8:1. V 90.minutě jsme mohli soupeři vrátit rok starý debakl úplně do puntíku, jenže L.Matoušek svůj samostatný únik na branku zakončil jen střelou do tyčky. Mužstvo v tomto zápase předvedlo kvalitní týmový výkon, což dokládá hlavně několik vstřelených branek po pěkných kombinací. Do tabulky jsme si připsali důležité tři body z domácího hřiště a hlavně, co si budeme povídat, Černolice se takovýmto způsobem neporáží každý den! Příští týden sehrajeme na Dobříši okresní derby, když se utkáme také s jejich „B“ mužstvem.            

Zpět na články »