"Béčko" neproměňovalo šance, ale přesto vybojovalo těsné vítězství

[17. 4. 2019 13:25:00]

I.B třída, skupina D – 17.kolo  
neděle 14.4.2019 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži - Jevany  1:0 (0:0)
G:
Otradovec


ŽK: J.Čejda, Pecholt 

 

Sestava:
Dřevojan – Kabíček (70.Vokřál), Pudil, L.Brotánek, J.Dvořák – Otradovec (68.Pecholt), M.Dvořák, J.Čejda, Bartůšek – Čipera (89.Špaček), V.Lípa

 

I v druhém domácím zápase jsme mohli počítat s pomocí našeho „áčka“, ikdyž vzhledem k velké marodce ještě někteří hráči ze širšího kádru nebyli. Poprvé v základní sestavě také nastoupil dorostenec D.Čipera a předvedl velmi dobrý výkon.

V 5.minutě zahrávali hosté první trestný kop a nebezpečnou střelu musel F.Dřevojan vyrážet. Následně hráči Jevan nepochopitelně přitvrdili a během deseti minut jim rozhodčí rozdal tři žluté karty. V podobném duchu se potom odehrával celý zápas a na hřišti docházelo k mnoha tvrdým soubojům a faulům. V 19.minutě vystihl M.Dvořák nepřesnou rozehrávku brankáře a z 40 metrů se pokusil trefit opuštěnou branku, ale bohužel mířil vedle. V 25.minutě se tentýž hráč uvolnil ve vápně a technickou křížnou střelou orazítkoval břevno. V 36.minutě utekl po lajně D.Čipera a ostrým centrem na zadní tyči hledal A.Bartůška, který ovšem na míč těsně nedosáhl. V 38.minutě se po dalším dobrém centru ze strany zjevil D.Otradovec sám na malém vápně, ale míč se mu dostal pod nohu a místo střely ho pro brankáře prakticky jen zastavil.

Do druhé části jsme nastupovali s tím, že musíme vytrvat v aktivní útočné hře a pokusit se co nejdříve proměnit nějakou šanci, protože jsme si jich vytvářeli dost. V 49.minutě prokličkoval M.Dvořák do vápna a jeho přihrávku před branku se pokusil A.Bartůšek usměrnit do sítě, ale hostující brankář předvedl dobrý reflexivní zákrok. V 53.minutě jsme se konečně dočkali zasloužené první branky. Na dlouhý míč M.Dvořáka si brankář Jevan vyběhl až před vápno, kde šel do souboje s V.Lípou, míč ovšem propadl a dobíhající D.Otradovec ho poslal do opuštěné branky – 1:0. V 60.minutě přišel ojedinělý útočný pokus hostů, ale hlavička nabíhajícího útočníka naštěstí skončila vedle. V závěrečné půlhodině jsme si vypracovali ještě několik velmi dobrých pozic, ale bohužel už se nám nepodařilo přidat další branku. Největší možnost k tomu přišla v 85.minutě po kombinační akci zálohy a útoku, ale V.Lípa nastřelil pouze brankáře. Na druhou stranu je potřeba říci, že v závěrečných dvaceti minutách si chvílemi dokázali vytvořit tlak i hosté, jenže jejich snaha nevedla v přímé ohrožení naší branky.

Po výhře 1:0 jsme si do vyrovnané tabulky připsali důležité tři body a posunuli jsme se na 6.místo, ale náš náskok na 12.Miřetice jsou pouze čtyři body. Mužstvo si zaslouží pochvalu za hru směrem dopředu a vytvoření mnoha šancí, ale bohužel již nikoliv za jejich proměňování. Nejlepším naším hráčem byl Michael Dvořák, který z pozice středního záložníka řídil hru.

Příští zápas hrajeme V Jesenici u Prahy, která bojuje o postup do vyšší soutěže a momentálně je druhá. Utkání se hraje v sobotu 20.4. od 17:00 hod.

Zpět na články »