"Béčko" neproměnilo šance a z Kunic odjelo bez bodu

[5. 9. 2018 11:04:27]

I.B třída, skupina D – 2.kolo  
sobota 1.9.2018 (hřiště: Kunice - I)

 

Kunice – „B“ muži    2:1 (2:0)
 

G: J.Dvořák

Sestava:
Vančát – Pudil, Hofman, J.Čejda, Bartůšek (69.Vokřál) – P.Sirotek (46.J.Dvořák), V.Lípa, Otradovec (82.R.Šťovíček), M.Sirotek – Valenta, Kvěch

ŽK: V.Lípa, J.Čejda, Pudil


V druhém kole nám los přisoudil cestu do Kunic, kde se dal očekávat velice těžký zápas. K utkání s námi z různých důvodů neodcestovalo několik hráčů, s kterými počítáme do základní sestavy, a tak znovu naše sestava nebyla v ideálním složení. Zápas se odehrál na mokrém terénu, ale již jen za mírného deště. Stejně jako v minulém kole, tak i tentokrát jsme chtěli vycházet hlavně z pevné obrany a nedostat branku. Bohužel tento plán vzal za své už ve 4.minutě, kdy se jeden z domácích hráčů protáhl po naší pravé straně, odcentroval na nabíhajícího Michala Skálu a ten trochu se štěstím míč usměrnil do naší sítě – 1:0. V následující půlhodině se nám podařilo soupeře lehce přehrávat, ale bohužel jsme si nedokázali vytvořit moc nebezpečných situací před brankou. V 15.minutě kopl J.Čejda pěkný roh, ale domácí brankář míč směřující přímo k zadní tyči vyrazil. V 27.minutě podržel R.Kvěch míč, přistrčil ho na M.Sirotka a ten poslal směrem na zadní tyč pěkný přízemní centr, na který bohužel nikdo nedosáhl, protože dobíhajícímu P.Sirotkovi chyběl krok. V 34.minutě přišla ojedinělá útočná akce Kunic, ale k naší smůle skončila opět gólem. Po vyhraném osobním souboji ve středu pole se rozhodl domácí kanonýr M.Skála vystřelit přibližně deset metrů před pokutovým územím. Jeho střelu nešťastně jeden z našich bránících hráčů tečoval do protipohybu brankáře M.Vančáta a domácí se ujali vedení 2:0. Tato branka domácí celek nabudila a těsně před poločasem jsme měli velké štěstí, když si hráči Kunic vytvořili další dvě možnosti.

Do druhé části jsme nastoupili s odhodláním pokusit se s výsledkem ještě něco udělat a vybojovat nějaké body. Soupeře se nám podařilo zatlačit a hlavně ve chvílích, kdy se nám dařilo kombinovat po zemi, tak jsme si vytvářeli velkou převahu. V 58.minutě našel M.Sirotek přesným centrem pod sebe M.Valentu, ale ten ve velmi dobré pozici mířil jen nad branku. V 60.minutě se situace téměř opakovala. D.Otradovec vyzval krásnou průnikovou přihrávkou M.Sirotka, který postupoval z levé strany sám na brankáře, ale ve vápně si ještě všiml nabíhajícího M.Valenty, který ovšem ve vyložené příležitosti neuspěl. Zaslouženého snížení jsme se dočkali v 72.minutě, kdy přišel další přízemní centr M.Sirotka na zadní tyč, kde situaci výborně zavíral J.Dvořák a prudkou střelou se nemýlil – 2:1. V 81.minutě si naši hráči vypracovali dobrou šanci na vyrovnání, jenže J.Dvořák a V.Lípa zřejmě ještě teď nevědí, jaktože míč po vzniklém závaru neskončil v síti, protože doslova poskakoval před odkrytou brankou. Závěrečný pokus o tlak a hra na dlouhé nakopávané míče na trojici útočníků už nic nepřinesla a utkání skončilo naší prohrou 2:1.

I přesto, že jsme měli 70 % zápasu mírnou a v druhé části i výraznou herní převahu, tak jsme si z Kunic neodvezli žádný bod. Bohužel se opět ukázalo, že rozhodujícím faktorem je proměňování brankových příležitostí. Potřeba je ovšem také říci, že zápas se s výjimkou M.Sirotka příliš nepovedl naší středově řadě a v prvním poločase jsme potom situace řešili jen dlouhými nákopy, které nám nevycházely a odražené míče měl většinou soupeř. Z družstva soupeře je nutné vyzdvihnout hlavně dvojici výborných útočníků (M.Skála, T.Skála), kteří naší obraně dokázali dělat velké problémy. Z našeho týmu stojí za zmínku velmi dobrý výkon Marka Sirotka, který se vrátil po dlouhé zdravotní pauze.    

 

V příštím kole hostíme na domácím stadionu Sokol Zvole, kde kapitánem družstva je bývalý ligový hráč Petr Gabriel. Utkání se hraje v neděli od 17:00 hod.     

Zpět na články »