"Béčko" mladších žáků na závěr podzimu nestačilo na Jesenici, ale následně jasně vyhrálo v Příbrami (+foto)

[12. 11. 2019 12:16:49]

Podzimní část okresního přeboru mladších žáků sk.C pro nás skončila zápasy s Jesenicí a na Spartaku Příbram. Zatímco na Jesenici jsme v utkání pod umělým osvětlením nestačili, tak chuť jsme si zlepšili v Příbrami, kde jsme vysoko porazili „béčko“ Spartaku Příbram.

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 7.kolo podzim 2019
čtvrtek 31.10.2019 (UMT)

 

Mladší žáci „B“ – Jesenice        2:9 (0:5)
G:
Matoušek 2


Sestava:
Jirout – Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Jirout, Stašák, Šamša, Brodkorb

 

Domácí zápas s Jesenicí se po domluvě klubů předehrával ve čtvrtek večer, takže se jednalo o atraktivní utkání pod umělým osvětlením. K dispozici jsme měli téměř celý kádr mužstva. Od prvních minut se hrálo nahoru – dolů a zdálo se, že by to tentokrát mohlo být dost vyrovnané. Bohužel brzy se v naší hře objevilo několik hrozných chyb a Jesenice to dokázala potrestat a vstřelit do přestávky pět branek. Rozhodně to ovšem nebylo tak, že by se hrálo jen na jednu branku a do několika dobrých šancí jsme se také dostali. Bohužel naše koncovka byla velmi slabá. Celkově bych náš výkon v první části nehodnotil špatně, ale opět jsme doplatili na velké chyby a nedůrazné zakončení.

Druhá část se ovšem z naší strany nedá vůbec hodnotit kladně - bylo to příšerné. Za soupeřem jsme zaostávali snad úplně ve všem, navíc jsme se znovu dopouštěli neuvěřitelných chyb a mnoho hráčů naprosto ztratilo koncentraci a snahu bojovat. Výsledkem toho byla jasná herní převaha Jesenice a další čtyři branky v naší síti. Nám se jen podařilo po dvou rychlých brejcích výsledek zkorigovat na 2:9. Výkon a předvedená hra v tomto zápase neměla nic společného s týmovým přístupem a až na několik málo výjimek se nedají chválit ani individuální výkony.     

 

Foto: https://www.zonerama.com/vk-foto/Album/5732334 (Vojtěch Konopištský)

 

 

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 8.kolo podzim 2019
sobota 9.11.2019 (Spartak – tráva II)


Sp.Příbram „B“ – Mladší žáci „B“     4:9 (1:5)
G:
Voháňková 4, Šamša 2, Havel 2, Kouba


Sestava:
Jirout (2.pol. Valenta) – Voháňková, Mrázek, Beňo, Linhart, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Jirout, Stašák, Šamša, Brodkorb


Poslední kolo podzimní části soutěže jsme odehráli na Spartaku Příbram a čekalo nás tedy „derby béček“. Soupeře jsme na domácí půdě porazili, a tak šel do zápasu celý tým s odhodláním uspět znova. A je potřeba říci, že na našem výkonu toto sebevědomí bylo hodně vidět. Všichni hráli s velkým nasazením, soustředili se na hru a tím pádem jsme soupeře přehrávali a nedopouštěli jsme se ani tolika hloupých chyb. Od úvodu jsme proti oslabenému soupeři byli jasně lepším mužstvem, což jsme vyjádřili i gólově a brzy to bylo 0:4. Závěr první části byl vyrovnanější, protože hráči podvědomě soupeře začali podceňovat a plně se nesoustředili na hru a neplnili všechny pokyny. Nakonec do přestávky padlo ještě po brance na každé straně.

Druhý poločas přinesl o něco vyrovnanější průběh a bylo se na co dívat před oběma brankami. Do více jasných příležitostí jsme se ovšem dostali opět my. Na druhou stranu výrazně hůře fungovala naše hra směrem dozadu a domácí se objevili v několika velkých přečísleních. Co se vstřelených branek týká, tak se obě družstva v druhém poločase víceméně střídala. Konečný výsledek 4:9 ovšem ukazuje naší převahu v tomto zápase a před zimou nám všem (hráčům, trenérům i rodičům) dodal energii k další práci. Jak už jsem zmínil na začátku, tak výborný výkon podal celý tým, ale přesto musím tentokrát vyzdvihnout M.Havla, I.Voháňkovou a M.Šamšu, kteří byli rozdílovými hráči a strhli k dobré hře i ostatní.

Nyní nás čeká zimní období, v kterém nejdříve přijde na řadu volnější fáze (tréninky pouze 1x týdně v hale), ale po novém roce se bude zátěž opět zvyšovat a v plánu jsou tři tréninky za týden (1x hala + 2x UMT venku) – ale samozřejmě bude záležet také na počasí.   

Zpět na články »