"B" tým mladších žáků na jaře poprvé vyhrál, "áčko" vybojovalo remízu

[18. 4. 2019 7:14:11]


SK Slaný – Mladší žáci „A“     1:1 (1:0)


Mladší žáci „B“ – SK Nový Knín    4:3 (3:1)

Krajský přebor mladších žáků – skupina A

 

SK Slaný – Mladší žáci „A“     1:1 (1:0)

 

V sobotu 13.4.2019 sehráli mladší žáci „A“ další mistrovské utkání v jarní části ročníku 2018 – 2019 o přeborníka Středočeského kraje. V zápase příliš branek nepadlo, ale zajímavostí bylo, že náš brankář zlikvidoval dvě penalty.

 

Sestava: 

        Brankář:  Jan Jiráček

        1,   František Plachý – Tomáš Hodouš; Petr Pudil  – Matěj Pešta – Jakub Hodouš;  Šimon 

              Macháček - Daniel Vondra

        2,   David Barták –  Jiří Novák

 

Střelec branky:  51 min.  D. Barták

 

Zápas se hrál za podmračeného a chladného počasí. Naše mužstvo odjelo pouze s 10 hráči, protože dnes hrálo i „B“ mužstvo mladších žáků a řada hráčů je nemocných, anebo se omluvilo z jiných důvodů. Zápas začal aktivně na obou stranách a brankáři měli plné ruce práce. Ve 4 min. byli důraznější domácí a nechytatelnou střelou se ujali vedení 1:0. Následně se hrál velmi atraktivní a bojovný fotbal. Příležitosti byly na obou stranách, ale dobře hrající obrany řadu akcí zastavily anebo

střely zblokovaly. Pokud se něco dostalo směrem na branku, buď to šlo vedle anebo brankáři stáli na správném místě. Poločas skončil vedením domácích 1:0.

Druhý poločas byl ještě zajímavější a bojovnější. Naši hráči v oslabené sestavě se nevzdávali a bojovali ze všech sil. Vyrovnávací branka visela ve vzduchu, ale střelecké štěstí nám nepřálo. Nastřelené tyče, břevno a další nájezdy na brankáře nepřinášely vyrovnávací gól. Ke vší smůle zahrál náš hráč ve 44 min. v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Brankář Jiráček jej s přehledem chytil a uchoval naději na vyrovnání. To se podařilo v 51 min. M. Pešta se krásně uvolnil na levé straně a přihrál před branku osamocenému D. Bartákovi, který míč s přehledem zasunul do opuštěné branky, a bylo vyrovnáno. Drama, ale nekončilo. V 58 min. nařídil rozhodčí druhý penaltu za faul v pokutovém území a i tentokrát byl úspěšnější náš brankář Jan Jiráček, který míč opět zachytil a navíc ubránil před dobíhajícím hráčem domácích. Kvalitní fotbal přinesl řadu pěkných kombinačních akcí a řadu brankových příležitostí. Škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat dřív a přidat vítěznou branku. Hezký a bojovný zápas. Po 17 odehraných mistrovských zápasech jsou mladší žáci „A“ v tabulce na 8. místě se ziskem 23 bodů a skóre 58:54.

 

Další jarní mistrovský zápas hrajeme v neděli 21.4.2019 se SPARTAKEM Příbram na domácím hřišti.

 

 

 

Okresní přebor mladších žáků (sobota 13.4.2019)

 

Mladší žáci „B“ – SK Nový Knín    4:3 (3:1)

  

Sestava: 

Brankář:  Patrik Machek  

1,   Ondřej Špánek – Štěpán Kuba; Antonín Plachý - Matěj Macháček - Alex Dembélé; Michal Stibor – Jan Novotný

2,   Jakub Rozvoda – Michal Pšenička – Petr Nevlida

 

Branky vstřelili:  2x M. Stibor, 1x M. Macháček, 1x A. Dembélé

 

Domácí hráči do utkání vstoupili jako uragán. Už ve 2 min. se trefil M. Stibor, v 6 min. svou trefu zopakoval a podařený vstup do zápasu, po sérii rohových kopů korunoval M. Macháček, brankou přímo z rozehraného rohu. Našim hráčům se dál dařila kombinace, kterou hosty přehrávali, ale další branku ke konci poločasu vstřelili hosté.  Ve 2. půli se však opět jako první prosadili díky A. Dembélému domácí. Tato branka však spíše kluky ukolébala a hosté zápas vzápětí zdramatizovali, když mezi 49. a 52 min. vstřelil dvě branky. Ve zbytku zápasu už žádný ze soupeřů nedokázal využít své šance, a tak utkání nakonec skončilo naší zaslouženou výhrou. Utkání, tak lze hodnotit pozitivně nejen díky výhře, ale zejména díky předvedenému výkonu v 1. poločasu. Trenéra pak mrzelo spalování šancí a „hluchá“ místa během hry ve 2. poločasu. Vzhledem k tomu, že v sobotu hráli i mladší žáci „A“ zápas krajského přeboru, zbylo na mladší žáky „B“ méně hráčů i trenérů, ale obětavá práce trenéra Pavla Plachého a Martina Macháčka přinesla úspěch. Jen tak dál!

Další mistrovský zápas odehrají mladší žáci „B“ v Milíně v neděli 21.4.2019 od 10,00 hod.

 

Zpět na články »