"B" mužstvo zvládlo další důležitý domácí zápas

[4. 5. 2023 11:19:57]

I. B třída, skupina D – 19. kolo  
Neděle 30. 4. 2023 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Uhl. Janovice  5:1 (3:0)
G: P. Lípa, V. Lípa, Pudil, Kvěch, Repetný 

Sestava:
F.Dřevojan – D.Pudil, T.Čipera, L.Mošnička, J.Chlasták, J.Repetný (76.J.Lhota), Z.Janoušek (58.M.Novák), D.Čipera, P.Lípa, V.Lípa (56.R.Krůta), L.Matoušek (66.R.Kvěch)


V dalším důležitém domácím zápase jsme hostili Uhlířské Janovice, které mají na jaře dost nevyrovnané výsledky a tabulkou se propadají k zóně bojů o udržení. Na podzim jsme na soupeře na těžkém terénu nestačili, ale rozhodně se nejednalo o jasnou záležitost, a tak jsme soupeři chtěli porážku oplatit. Vzhledem k pár absencím nám z áčka přišel pomoci J.Repetný a také nastoupil V.Lípa, který byl do kádru áčka přeřazen teprve před pár dny.


Do zápasu jsme chtěli nastoupit aktivně, ale ze zabezpečené obrany, protože první gól je vždy velice důležitým faktorem dalšího vývoje. Hned ve 2.minutě se do samostatného úniku dostával L.Matoušek, ale kvůli špatnému dotyku musel výrazně zpomalit a nakonec z toho vlastně ani nebylo zakončení. Naopak soupeř hned z protiútoku dotáhl rychlou akci až do zakončení a jen díky skvělému zákroku F.Dřevojana zůstal bezgólový stav. V 7.minutě našel L.Mošnička krásným pasem za obranu J.Repetného, ten využil své rychlosti, dostal se do vápna, ale v zakončení podklouzl a brankáře hostí neohrozil. Ve 12.minutě jsme byli za aktivitu odměněni vědoucí brankou, když V.Lípa prostrčil míč na P.Lípu a ten se v situaci sám na brankáře nemýlil – 1:0. V 20.minutě už to bylo 2:0, když se tentokrát prosadil V.Lípa, kterému míč před prázdnou branku připravil D.Čipera. Pochválit je ale potřeba i začátek akce před vápnem, kde pěkně zakombinovali D.Pudil a L.Matoušek. Ideální scénář nastal těsně před poločasem, když po faulu na V.Lípu zahrával D.Pudil penaltu a zvýšil na 3:0.


I přesto, že jsme se chtěli zaměřit na začátek druhé části a nenechat soupeře vrátit do zápasu, tak se nám to příliš nedařilo. Hosté byli aktivnějším týmem, vytvořili si mírnou herní převahu a v našem bránění začalo přibývat chyb a nedorazů. Vyvrcholením toho byla 64.minuta, když se Uhlířské Janovice prosadili několikrát doráženou střelou ve vápně a snížili na 3:1. Naštěstí nás tento moment nesrazil a naopak se dá říci, že to hráče přinutilo opět zvýšit tempo. Navíc v 71.minutě střídající R.Kvěch zvýšil na 4:1, když využil rychlé útočné akce ve spolupráci s J.Repetným a P.Lípou. V 75.minutě navíc přišel další dobře sehraný brejk a J.Repetný po přihrávce od R.Kvěcha upravil na konečných 5:1. Poslední nebezpečná akce před jednou z branek přišla v 85.minutě, kdy ještě hosté nastřelili z trestného kopu břevno.


Získané tři body do tabulky nás dotáhli na několik mužstev těsně před námi a je zaděláno na velice napínavý zbytek sezóny, když mužstva od 10. do 13.pozice jsou v rozmezí tří bodů a poslední celek tabulky má jen o další tři body méně. Další zápas sehrajeme v Sázavě, kde se v sobotu 6.května střetneme se čtvrtým týmem tabulky (od 17:00 hod).  

 

Zpět na články »