"B" mužstvo znovu naplno bodovalo

[18. 4. 2024 13:08:54]

I. B třída, skupina E – 17. kolo  
Neděle 14.4. 2024 (hřiště: Dobříš)

 

„B“ muži – Hořovice „B“   3:1 (0:1)
G: Dvořák 2, Kvěch  

Sestava:
J.Habart – Z.Janoušek (81.D.Barták), V.Plesl, D.Pudil, J.Kočí (66.L.Rákosník), V.Schwarz, O.Štemberk, M.Dvořák, P.Sirotek (46.R.Kvěch), L.Matoušek, V.Lípa


Vzhledem k tomu, že áčko hrálo tentokrát v pátek, tak jsme mohli sestavu doplnit o pár hráčů z jejich kádru. Na druhou stranu nám ale také tradičně několik lidí chybělo. Pohled na tabulku dával jasně tušit, že se bude jednat o vyrovnané utkání o velice důležité body. Na podzim jsme v Hořovicích na mladý tým soupeře nestačili, ale je potřeba říci, že jsme tam odjeli ve velice oslabené sestavě. Tentokrát jsme tedy do zápasu šli s určitě lepšími vyhlídkami a chtěli jsme opět zvítězit.


Hned ve 2.minutě vracel odražený míč po rohovém kopu do vápna L.Matoušek a nabíhající Z.Janoušek ho šikovně tečoval na branku, ale hostující gólman skvěle zasáhl a byl z toho pouze další roh. Bohužel už ve 4.minutě se měnilo skóre na druhé straně. Nedostoupený hráč před vápnem si připravil míč na střelu a přesným pokusem přehodil J.Habarta v brance - 0:1. Ve 24.minutě se do dobré šance probíjel V.Schwarz, jeho první střelu brankář vyrazil, ale následně ještě Vláďa přihrávkou pod sebe našel na malém vápně V.Lípu, který před odkrytou brankou zaváhal a trefil na brankové čáře ležícího brankáře. V 35.minutě si M.Dvořák navedl míč na střelu, ale jeho pokus na zadní tyč skončil těsně vedle. I přesto, že jsme měli po většinu první části herní převahu, tak v nastavení mohla přijít druhá pohroma, když dalekonosnou střelu z 35 metrů zastavilo až břevno naší branky.


Do druhého poločasu jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě, když se na hřiště dostal zkušený útočník R.Kvěch a věřili jsme, že se mu tentokrát podaří protrhnout střeleckou smůlu. Bohužel úvod druhé části se nám moc nevyvedl, tempo hry opadlo a spíše se hrálo jen ve středu pole bez nějakých možností. V 59.minutě jsme si pomohli standardní situací, když si odražený míč po rohu sebral před vápnem M.Dvořák a s přispěním teče bránícího hráče srovnal na 1:1. Hned v následující minutě našel L.Matoušek pěkným míčem za obranu R.Kvěcha, který samostatný únik zkušeně proměnil, ale bohužel podle signalizace pomezní rozhodčí se jednalo o ofsajd. Vedoucí branky jsme se tak dočkali až v 75.minutě, kdy se po rozehraném trestném kopu uvolnil M.Dvořák, na jeho centr si do vápna naběhl R.Kvěch  a střelou v těžké pozici do poslal míč do sítě – 2:1. Konečnou podobu dostal výsledek v 85. minutě, když M.Dvořák vybojoval míč, narazil si s R.Kvěchem a střelou přes padajícího gólmana vstřelil svoji druhou branku v zápase – 3:1.


Velice důležitý zápas s tabulkovým sousedem jsme nakonec zvládli, i když jsme museli v druhém poločase otáčet nepříznivý stav. Mužstvo zaslouží za snahu výsledek zvrátit pochvalu a zvlášť je tentokrát potřeba vyzdvihnout za ofenzivní „čísla“ M.Dvořáka, který v zápase zaznamenal 2+1 a R.Kvěcha, který měl bilanci 1+1.


Příští zápas hrajeme v sobotu 20. dubna od 17 hodin na hřišti vedoucího týmu soutěže ve Zdicích.

Zpět na články »