"B" mužstvo začalo jaro vybojovanou výhrou v Teplýšovicích

[28. 3. 2023 9:02:40]

I. B třída, skupina D – 14. kolo  
Sobota 25. 3. 2023 (hřiště: Teplýšovice)


Teplýšovice – „B“ muži  0:2 (0:0)

G: V.Schwarz, M.Habart


Sestava:

L.Dřevojan – P.Lípa, L.Mošnička, V.Lípa, T.Nováček – R.Krůta, M.Novák (61.O.Štemberk), M.Bláha (75.T.Brotánek), M.Habart, V.Schwarz, D.Pudil

 

První mistrák na jaře odehrálo „béčko“ v Teplýšovicích, proti kterým se nám v poslední době příliš nedařilo. Soupeř patří do horní poloviny tabulky a vyznačuje se dobrou sehraností a rychlým přechodem do útoku. Pro nás již tradičně zápas začal už několik dní před výkopem, když jsme museli dát dohromady nějaký dostatečný počet hráčů. Nakonec musíme hodně poděkovat „A“ mužstvu, které nás doplnilo, a na zápas jsme mohli odjet i možností dvakrát střídat.


Přesně podle našeho očekávání domácí tým začal zápas ve vysokém tempu a chtěl rychle vstřelenou brankou určit ráz utkání. My jsme se snažili hrát hlavně zodpovědně vzadu a změnu skóre nepřipustit. I přesto si Teplýšovice vytvořili velkou herní převahu. Část nebezpečných akcí se nám dařilo zastavovat dobrý návratem a zahuštěním prostoru před vápnem, ale několikrát se domácí dostali až do vyložené šance. V naší brance ovšem doslova čaroval Lukáš Dřevojan, který jen v prvním poločase chytil nejméně tři 100% gólové příležitosti. Z naší strany to směrem dopředu bylo slabé, podnikli jsme pouze několik pokusů o rychlý brejk, ale většinou bez zakončení.


V druhém poločase jsme dostali ještě jednoho soupeře navíc, protože jsme hráli proti silnému větru. Ale je potřeba říci, že chvílemi bylo počasí tak špatné, že dělalo problémy oběma týmům. Pozitivní bylo, že soupeř už se v druhé části nedostával do tak drtivého tlaku, i když stále měl jistou herní převahu, a z jeho hry začala být znát nervozita. Nám se již o něco více dařilo přecházet do útočných akcí a dost se hrálo ve středu pole. I přesto to byl soupeř, kdo si opět dokázal vytvořit pár hodně dobrých šancí. Jednou skončilo zakončení těsně vedle a v dalších případech si poradil se situací náš neprůstřelný brankář. A tak se opět potvrdilo známé „nedáš-dostaneš“. V 76.minutě našel M.Bláha krásným křížným pasem naběhnutého V.Schwarze a ten zkušeně na zadní tyč prostřelil domácího brankáře, což znamenalo vedoucí branku z naší prakticky první vážnější situace v domácím vápně – 0:1. Domácí tým tento moment ještě více znervózněl a začal se spoléhat hlavně na dlouhé nakopávané míče, které se nám dařilo docela obstojně zachytávat. V závěru jsme čelili obrovskému tlaku a několikrát nám pomohlo i potřebné štěstíčko. V nastavení jsme se ještě dostali do rychlého brejku, když nejdříve P.Lípa nastřelil prudkou střelou břevno, míč se odrazil k V.Schwarzovi, který zakončoval do brankáře, ale následně místo druhé dorážky předložil balón M.Habartovi a ten určil konečný výsledek 0:2.


I přesto, že jsme do zápasu šli bez několika absentujících hráčů, což mělo za následek i dost nezvyklou sestavu, tak mužstvo předvedlo bojovný obětavý výkon a doslova vydřelo důležité body do tabulky. Další zápas hrajeme v neděli 2. 4. od 16:30 doma s Miřeticemi.   

 

Zpět na články »