"B" mužstvo vybojovalo doma dva body po výhře na penalty

[25. 9. 2018 13:18:32]

I.B třída, skupina D – 5.kolo  
neděle 23.9.2018 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Slavia Jesenice 1:1 (0:1)
                                                                                    na penalty 4:3
G: Bartůšek

 

Sestava:
Dřevojan – Pudil, Hofman, Stibor (66.Novák), Bartůšek – Hájek, J.Čejda, L.Matoušek (87.Lhota), D.Krůta (46.Špaček) - M.Sirotek, Valenta


ŽK: J.Čejda, Hájek, Novák


Do dalšího zápasu nastoupilo „béčko“ v dost podobné sestavě, jako v minulém kole, když se změnili pouze krajní záložníci. Hned od začátku utkání bylo zřejmé, že se bude jednat o velice náročné utkání, kdy obě družstva hrála s velkým nasazením. Soupeř dokázal držet velmi dobré rozestavení a dařilo se mu zahušťovat střed hřiště, čímž nám velmi znepříjemňoval rozehrávku a naši hráči často museli nakopávat dlouhé míče. V první desetiminutovce se Jesenice dostala do dvou rychlých brejkových situací, z kterých pramenilo přečíslení, ale naštěstí to ani v jednom případě nevedlo k ohrožení naší branky. V 10.minutě se u lajny pěkně uvolnil D.Krůta a jeho následnou tvrdou střelu brankář vyrazil na roh. Ve 14.minutě, po krásné tvrdé střele L.Matouška do horního rohu branky, už všichni viděli míč v brance, jenže proti byl hostující brankář a skvělým zákrokem míč vytlačil mimo branku.  V 25.minutě se do nebezpečné pozice dostal jeden z hostujících hráčů, ale naštěstí jeho střela skončila těsně nad brankou. V 28.minutě se hostujícímu Kratochvílovi povedla fotbalová paráda, když odražený míč střelou z voleje uklidil z dobrých 25 metrů přímo k tyči – 0:1. V 39.minutě nás zachránil F.Dřevojan, který skvěle vychytal samostatný nájezd soupeře po chybě v postavení našich stoperů.

Druhý poločas začal naší obrovskou šancí, když ve 47.minutě L.Matoušek uvolnil M.Valentu, který byl zcela sám na hranici penalty, ale nastřelil pouze brankáře. V dalším minutách jsme se snažili o aktivní hru, ale často se nám bohužel nedařila finální přihrávka a docházelo ke zbytečným ztrátám míče. V 70.minutě se do velké příležitosti po rychlém brejku a situaci „3 na 1“ dostal A.Bartůšek, ale místo aby si míč připravil, tak střílel z prvního doteku vysoko nad branku. Ovšem zaslouženého vyrovnání jsme se dočkali v 72.minutě, kdy se tentýž hráč pěkně položil do centru J.Špačka a hlavou skóroval – 1:1. V 86.minutě odmítl zisk třech bodů L.Matoušek, když se pěkně prokličkoval až do vápna, ale jeho zakončení opět mířilo pouze do brankáře. O vítězi zápasu tedy rozhodoval penaltový rozstřel. Zatímco soupeř dva pokusy neproměnil, tak naši hráči chybovali pouze jednou a bod navíc zůstal doma. Potom co jsme většinu zápasu dotahovali, tak můžeme být se ziskem jednoho bodu relativně spokojeni. Na druhou stranu opět jsme neproměnili několik vyložených brankových příležitostí a body mohli klidně být tři. Vyzdvihnout je v tomto zápase potřeba oba dva brankáře, kteří své týmy podrželi.

Další zápas hrajeme v sobotu 29.9.2018 v Říčanech a začíná se v 16:30 hod.  

Zpět na články »