"B" mužstvo vstoupilo do jarní části výhrou o dvě branky

[28. 3. 2022 14:10:11]

FUMBI I. B třída, skupina E – 14.kolo  
Neděle 27. 3. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Tlustice  2:0 (0:0)
G: R.Kvěch, D.Pudil (p)

Sestava:
J.Jiráček – M.Sirotek, T.Čipera, D.Pudil, J.Špaček (63.M.Jirák), M.Habart (74.J.Chlasták), J.Kouklík, M.Dvořák, D.Čipera (66.D.Hadáček), R.Kvěch (63.J.Chocholoušek), V.Lípa


Fotogalerie: ZDE (V.Konopištský)


Již tradičně nastupovalo „béčko“ do prvního jarního mistráku po ne příliš povedené zimní přípravě, když účast na trénincích i přípravných zápasech byla velmi slabá a vždy se jednalo o velmi kombinované sestavy. Nejinak tomu bylo i nyní. K dispozici jsme měli kádr složený z hráčů „B“ mužstva, „A“ mužstva a dorostu.


Soupeř nastoupil tradičně se zkušenou sestavou a několika urostlými hráči, což dávalo tušit, že herní styl obou mužstev bude dost rozdílný. Zatímco my jsme se snažili hrát kombinační fotbal, tak soupeř spoléhal hlavně na dlouhé míče dopředu a jejich sklepnutí na útočníky. Hned od první minuty se nám podařilo začít kontrolovat hru a pomocí postupného útoku si vypracovat šanci. Bohužel v 5.minutě došlo ke ztrátě míče, soupeř podnikl rychlý brejk a situaci musel zachránit skvělým zákrokem J.Jiráček v naší brance. V 9.minutě nejdříve nebezpečně střílel V.Lípa a následně M.Habart, ale obě střely skončily těsně vedle. V 12. minutě se V.Lípa ocitl v obrovské šanci, jenže hostující brankář jeho zakončení se štěstím vyrazil. V 20.minutě zahrozil soupeř, když osamocený hráč po trestném kopu hlavičkoval jen těsně vedle naší branky. Závěrečná čtvrthodina první části přinesla náš drtivý tlak, prakticky se hrálo jen polovině soupeře, ale nedařilo se nám vytvořil vyložené příležitosti. Několikrát jsme míč předrželi před vápnem a minimálně ve třech případech nás zastavila nepřesná finální přihrávka pod sebe. I přesto nás mohl v 37.minutě poslat M.Dvořák do vedení, ale jeho utažená střela z vápna nakonec těsně minula horní rok branky. O dvě minuty později se odražený míč ve vápně dostal k J.Kouklíkovi, ale bohužel i on zamířil pár centimetrů mimo branku.


Druhý poločas začal infarktovým momentem, když hned v 47.minutě přišla nepovedená malá domů našeho stopera, hostující hráč se ocitl z míčem před prázdnou brankou, ale naštěstí zamířil vedle. Naštěstí se nám rychle podařilo na tento okamžik zapomenout a chtěli jsme vstřelit vedoucí branku. A v 52. minutě to přišlo! M.Habart krásně zatáhl míč, našel na vápně V.Lípu, který ho chytře připravil do střelecké pozice R.Kvěchovi a ten se tvrdou střelou pod břevno nemýlil – 1:0. V 55. minutě našel M.Dvořák pěknou přihrávkou do vápna M.Habarta, ale ten v dobré pozici zamířil vedle. V 68.minutě posla M.Dvořák krásný pas za obranu na rozběhnutého M.Sirotka, ten se natlačil před obránce, kterému nezbylo nic jiného než ho faulovat a protože to bylo ve velkém vápně, tak jsme dostali možnost kopat penaltu! K její exekuci se postavil kapitán D.Pudil a nezmýlil se – 2:0. V 75.minutě ještě střídající M.Jirák vybídl ke skórování V.Lípu, ale ten už po několikáté zamířil vedle branky. Závěr utkání se již spíše dohrával a přinesl spíše sérii několika faulů a tvrdých soubojů, než nějakých krásných fotbalových momentů. Poslední obrovskou brankovou příležitost měli hosté, když v 81.minutě J.Jiráček skvěle vyrazil hlavičku hostujícího hráče, která směřovala k zadní tyči.


Za předvedený výkon si mužstvo zaslouží pochvalu, i když je pravda, že z místy až drtivého tlaku by to chtělo vstřelit dříve nějakou branku. O něco lepší by měl být také návrat do obranného postavení. Ocenit naopak musíme snahu hrát rychle do kombinace a vytvoření velkého množství situací, z kterých mohla padnout branka. Na závěr musím také poděkovat všem hráčům z „áčka“ a dorostu, kteří nás doplnili a přispěli k výhře. Zvlášť vyzdvihnout je ještě potřeba výborný výkon brankáře Jana Jiráčka, který je teprve prvním rokem v mladším dorostu a jednalo se o jeho debut v mistrovské soutěži dospělých.

   

Příští zápase hraje „B“ mužstvo v sobotu 2. dubna v Čisovicích a začátek je v 16:30 hod.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------

Krajský přebor dorostu:

Starší dorost – Slaný 0:1 (0:0) – fotogalerie ZDE (V.Konopištský)

Mladší dorost – Slaný 2:3 (0:2)
G: J. Chlasták 2

Zpět na články »