"B" mužstvo si výrazně zkomplikovalo boj o záchranu

[10. 6. 2024 9:25:57]

I. B třída, skupina E – 24. kolo  
Sobota 8. 6. 2024 (hřiště: Loděnice)

 

Loděnice – „B“ muži   2:2 (0:2)
G: D. Pudil, P. Krotil
ČK: Hofman (2x ŽK)

Sestava:
F.Dřevojan – J.Chlasták, O.Novotný, F.Hofman, P.Krotil, P.Lípa (46.R.Kvěch), M.Dvořák (84.P.Sirotek), D.Čipera, V.Schwarz (76.R.Krůta), V.Lípa, D.Pudil  


Do Loděnice jsme odjeli ve výrazně posílené sestavě a s vědomím, že výhra by nám prakticky měla zajistit jistotu udržení se v soutěži. V úvodu utkání jsme zvolili opatrnější hru, tak abychom zjistili, jak bude hrát domácí mužstvo. Brzy ovšem bylo jasné, že bychom v utkání měli mít herní převahu a že domácí se budou spoléhat hlavně na to, že se jim podaří dostat míč na dva zkušené gólové útočníky.


Prvně jsme výrazněji zahrozili v 17.minutě, když F.Dřevojan rychlým a přesným výkopem poslal do úniku V.Lípu, který si poradil ve vápně s obráncem a dával míč před branku, kde na něj jen těsně nedosáhli V.Schwarz a D.Pudil. V 19.minutě unikl po pravé straně V.Schwarz a po jeho centru do vápna byl při snaze o zakončení faulován nabíhající D.Pudil, což znamenalo že jsme dostali možnost zahrávat pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný kapitán týmu a s velkým štěstím nás poslal do vedení 0:1. V 33.minutě využil V.Schwarz na pravé straně své rychlosti, uvolnil se přes obránce, ale jeho trochu ukvapený centr obrana bohužel zblokovala. Míč se odrazil k J.Chlastákovi a po dalším bloku akci zakončil střelou vedle M.Dvořák. Ve 40.minutě vyslal J.Chlasták průnikovku na V.Lípu, který se ovšem nacházel v ofsajdovém postavení. Naštěstí včas přestal jevit zájem o hru a tak v akci mohl pokračovat za ním běžící D.Pudil, který míč doběhl a centrem našel na zadní tyči P.Krotila a ten pohotovou střelou zvýšil na 0:2.     


I druhý poločas začal další naší velice nadějnou situací, když se ve 47.minutě do úniku dostal R.Kvěch, ale ve finální fázi mu nevyšla přihrávka na nabíhajícího D.Pudila a akce zůstala bez zakončení. Bohužel hned za minutu jsme soupeře nechali po autovém vhazování u našeho vápna v klidu odcentrovat, obrana míč odvrátila pouze před pokutové území, kde se k němu dostal nedostoupený domácí hráč a umístěnou střelou na zadní tyč snížil na 1:2. V 54.minutě se brankou povzbuzení hráči Loděnice dostali do další obrovské příležitosti, když jsme nedokázali zachytit průnik jednoho ze záložníků, který přešel přes několik našich hráčů a vybídl svého útočníka k samostatnému úniku. Situaci ale naštěstí dobrým návratem zachránil O.Novotný, když hasil situaci už za F.Dřevojanem, kterého si soupeř obhodil. V 58.minutě M.Dvořák ideálně načasoval přihrávku do vápna na nabíhajícího V.Lípu, ale jeho zakončení brankář dokázal vyrazit a zlikvidovat tím další velkou šanci. Komplikace přišla v 66.minutě, když byl po druhé žluté kartě vyloučen F.Hofman, kterému rozhodčí zřejmě sečetl několik nedovolených zákroků v krátkém časovém rozmezí. Ještě hůře ovšem bylo o další tři minuty později. Nepodařilo se nám včas dostoupit domácího hráče, který se jednoduchým uvolněním dostal do vápna a M.Dvořák ho při snaze vypíchnout míč skluzem fauloval. Z nařízené penalty se nejlepší střelec celé soutěže T.Herejt nemýlil a srovnal stav na 2:2. Vzhledem k situaci v tabulce jsme věděli, že bod je málo a tak jsme se i v deseti lidech snažili dále útočit. V 72.minutě našel F.Dřevojan dlouhým výkopem V.Lípu, který následně přehazoval vyběhnutého domácího brankáře, ale ve velice dobré šanci zamířil vysoko nad branku. Klíčový moment utkání přišel v 74.minutě, kdy jsme zahodili šanci, která se prostě musí proměnit. M.Dvořák si na levé straně obhodil obránce, následně našel přihrávkou R.Kvěcha, který dostal čas míč si připravit a krásným přetaženým centrem našel nabíhajícího O.Novotného, jenže ten nedokázal míč usměrnit do zcela prázdné branky a hlavičkou trefil jen tyčku. V 80.minutě připravil střídající R.Krůta pěknou přihrávkou do vápna další gólovou šanci pro R.Kvěcha, který si míč dobře převzal ale zakončení bylo nepřesné a skončilo těsně vedle. V úplném závěru jsme se snažili vyvinout ještě tlak a dostat se do nějakých šancí, ale bohužel už to bylo trochu v křeči a nedařilo se nám to. V 90.minutě nám přišel velice kontroverzní moment, když střelu R.Krůty z trestného kopu ve zdi zastavil domácí hráč evidentně rukou, ale rozhodčí k překvapení všech nepískal. A protože zeď v tu chvíli stála ve vápně, tak nám byla odepřena možnost zahrávat penaltu. Je smutné, že o penaltě v tuto chvíli nepochybovali ani domácí hráči, ale jak hlavní, tak i pomezní rozhodčí to viděli jinak. Utkání tedy skončilo remízou 2:2.


Už třetí zápas v řadě se opakoval podobný průběh. Na hřišti jsme dominantním týmem, který si dokáže vytvořit velké množství příležitostí, ale nedokážeme je proměňovat a v závěru nám většinou navíc začnou docházet síly a soupeř dokáže hru vyrovnat. Stejné to bylo i tentokrát, když v prvním poločase jsme naprosto ovládali hru, udělali si dvoubrankové vedení a ještě se dostali do několika dalších dobrých příležitostí. Bohužel druhý poločas byl daleko horší a naším nedůrazem jsme domácím dovolili stav srovnat. Ale i tak jsme následně laxností v koncovce několikrát odmítli vstřelení vítězné branky, která by znamenala záchranu. Bohužel říkáme to v poslední době velice často, ale body do tabulky přibývají, jen když se střílí góly a nikoliv za předvedenou hru a počet brankových příležitostí. V tuto chvíli nám nezbývá nic jiného než se dobře připravit na poslední kolo, kde budeme potřebovat zabodovat na hřišti Dolních Břežan. Utkání se hraje v neděli 16. června od 17 hodin.   

 

Zpět na články »