"B" mužstvo si připsalo vysokou výhru

[1. 6. 2022 14:21:35]

FUMBI I. B třída, skupina E – 23. kolo  
Neděle 29. 5. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – D. Dušníky 6:2 (3:1)
G: L. Matoušek 2, M. Dvořák 2, J. Lhota, V. Lípa

Sestava:
L. Dřevojan – M. Doubrava, D. Pudil, T. Čipera, T. Nováček (67. D. Hadáček), L. Matoušek, M. Dvořák, M.Jirák (62. V. Jindra), V. Lípa (65. J. Lhota), M. Havel (32. J. Špaček), J. Chocholoušek (46. M. Hrabák)

 

Po minulé domácí výhře nad Milínem jsme tentokrát hostili celek z opačného konce tabulky. Daleké Dušníky jsou v situaci, kdy by je v soutěži zachránil zřejmě jen nějaký zázrak a navíc se potýkají s velkou marodkou. Nám se tentokrát podařilo dát dohromady početný kádr, i když start některých hráčů byl do poslední chvíle nejistý. Do utkání jsme nastoupili ve velmi ofenzivní sestavě a věřili jsme, že soupeře přestřílíme. Ale i přesto nás nenapadlo, že se zápas zvrtne v tak otevřený a ofenzivní fotbal, kdy konečný výsledek mohl být klidně něco jako 7:7.


Náš plán na soupeř nastoupit s vysokým napadáním a okamžitě ho dostat pod tlak vyšel velmi dobře, protože hned v 5.minutě jsme se dostali do vedení 1:0. Na pravé straně zakombinoval J.Chocholoušek a M.Jirák, druhý jmenovaný přistrčil míč na M.Dvořáka, který obešel ve vápně několik hráčů a skóroval. V 15.minutě sklepl L.Matoušek chytře míč na V.Lípu, ten se objevil zcela sám před hostujícím brankářem, ale nedokázal ho v jasné šanci prostřelit. V 18.minutě jsme rychle rozehráli roh, míč si navedl na vápno L.Matoušek a tvrdou střelou propálil vše co mu stálo v cestě – 2:0. O minutu později se po rychlém brejku do stoprocentní šance dostal i soupeř, ale zakončení naštěstí mířilo vedle. V 22.minutě našel T.Čipera krásným pasem za obranu volného V.Lípu, ale ten další samostatný nájezd na brankáře opět trestuhodně neproměnil. Naštěstí v 26.minutě výborně při napadání zapracovala trojice V.Lípa, M.Havel, T.Nováček a od posledně jmenovaného se míč odrazil k L.Matouškovi, který střelou levou nohou zvýšil již na 3:0. Bohužel po této brance se výrazně zhoršila naše hra směrem dozadu a soupeři jsme nabízeli rychlé protiútoky a přečíslení. V 35.minutě měly Dušníky po centru ze strany dobrou příležitost na snížení, ale neobsazený útočník z malého vápna zamířil vedle vzdálenější tyče. V 40.minutě již ovšem trest za naší lehkovážnost přišel a po dalším rychlém brejku a přesné střele pod břevno to bylo 3:1, což nakonec byl i poločasový stav.


Vstup do druhého poločasu nám vyšel a soupeři jsme nedali šanci na rychlý návrat do utkání. Hned ve 46.minutě pěkně vystřelil L.Matoušek a po dobrém zákroku brankáře se kopal roh. Po něm se ve stoprocentní šanci objevil M.Jirák, ale brankář soupeře jeho zakončení vytáhl reflexivním zákrokem nohou. V 55.minutě protrhl střeleckou smůlu V.Lípa, když tentokrát další samostatný únik zakončil kličkou brankáři a střelou do prázdné branky – 4:1. V 64. minutě již na 5:1 zvýšil M.Dvořák, který se prosadil tečovanou střelou z trestného kopu. V 70.minutě našel L.Matoušek přízemním centrem před odkrytou brankou nabíhajícího D.Hadáčka, ale tomu se zakončení nepovedlo a míč skončil nad břevnem. V 73.minutě další neproměněná jasná šance hostů. V 74.minutě snížení na 5:2, když se Dušníky prosadily přesnou střelou z 20 metrů. Konečnou podobu dostal výsledek v 76.minutě, když si na přihrávku z hloubi pole dobře naběhl J.Lhota, obešel posledního obránce a s trochou štěstí překonal padajícího gólmana – 6:2. Samotný závěr už přinesl řadu nepřesností na obou dvou stranách a několik dobrých příležitostí pro hostující hráče, ale skóre se již nezměnilo.


Celkový herní dojem z tohoto zápasu není úplně dobrý, protože se nám v prvním poločase příliš nedařilo dodržovat nové rozestavení, čímž jsme soupeři nabídli mnoho šancí. Na druhou stranu je potřeba říci, že dost branek se nám podařilo vstřelit a tím soupeře porazit. Touto výhrou jsme se také definitivně zachránili v I. B třídě a ve zbývajících třech kolech se ještě pokusíme uhrát nějaké body a v konečné tabulce zůstat někde ve středu. Příští zápas hrajeme v sobotu 4.června v Černolicích od 17:00.  

Zpět na články »