"B" mužstvo si doma opět zastřílelo

[25. 5. 2023 13:26:38]

I. B třída, skupina D – 22. kolo  
Neděle 21. 5. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Divišov  5:2 (3:1)
G: V.Lípa 2, P.Lípa, R.Kvěch, D.Pudil 

Sestava:
L.Dřevojan – D.Pudil, L.Brotánek, L.Mošnička, J.Chlasták, P.Lípa, T.Čipera (84.F.Dřevojan), D.Čipera, M.Sirotek (84.J.Jiráček), R.Kvěch (77.J.Pšenička), V.Lípa (57.R.Krůta)


Další domácí zápas, další plán na zisk tří bodů. Před utkáním s Divišovem, předposledním týmem tabulky, jsme opět museli řešit několik omluvenek a do poslední chvíle jsme se snažili tým doplnit. Poděkovat musíme opět za pomoc „áčku“ a také dorostu. Pro soupeře se jednalo o naprosto existenční utkání, protože v případě prohry už by se jeho šance na záchranu téměř vytratily. Pro nás se jednalo také o důležitý duel, protože jsme nechtěli ztratit přímý kontakt s Vyžlovkou a Uhl. Janovicemi, kteří se momentálně jeví jako naši největší soupeři v boji o udržení. 


Oproti minule, kdy jsme hned na začátku prohrávali o dvě branky, tak tentokrát nám úvod vyšel perfektně. Soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu a během chvíle jsme zahrávali tři rohové kopy. Po tom posledním se přetažený míč dostal k P.Lípovi, ten ho centrem vrátil do vápna, kde D.Čipera vybídl ke skórování V.Lípu a ten nás již ve 3.minutě poslal do vedení 1:0. V 11.minutě se nebezpečnou akcí po pravé straně připomněl i Divišov, ale zakončení v dobré pozici naštěstí skončilo vedle. V 16.minutě se R.Kvěch odhodlal ke střele levou nohu z hranice vápna a míč skončil jen těsně vedle horního rohu soupeřovi branky. V 18.minutě se nám povedla rychlá přechodová fáze a v zakončení nejdříve V.Lípa na zadní tyči trefil tyčku a dorážející P.Lípa mířil do boční sítě. V 24.minutě zahrával D.Čipera z 20 metrů trestný kop a jeho pěkný pokus přes zeď zastavila tyčka – brankář se jen díval! V 30.minutě jsme se dočkali zaslouženého druhého gólu, když nejdříve v šanci neuspěl P.Lípa, ale V.Lípa akci důrazně dohrál a míč protlačil do sítě – 2:0. V těchto chvílích byla naše převaha opravdu velká a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy vstřelíme další branku. Bohužel v 39.minutě soupeř podnikl další z rychlých brejků a dost snadno snížil na 2:1. Naštěstí hned o dvě minuty později zatáhl míč po lajně V.Lípa, přesnou přihrávkou na vápně našel nabíhajícího R.Kvěcha a ten levou nohou míč uklidil k tyčce, čímž nám vrátil dvoubrankový náskok – 3:1. Ve 43.minutě se ze strany uvolnil M.Sirotek a netradičně pravou nohou vyzkoušel pozornost brankáře Divišova, který musel předvést další z mnoha skvělých zákroků.


I druhý poločas se nám podařilo začít herní převahou a zdálo se, že bychom měli bez problémů vedení udržet a spíše ho případně ještě navýšit. V 56.minutě našel L.Mošnička přesným míčem za obranu P.Lípu, ale ten samostatný únik zakončil jen střelou nad branku. Kolem 60.minuty nám začali evidentně docházet síly a soupeř díky tomu dokonce přebíral herní iniciativu. V 62.minutě hosté využili naší lehkovážnosti v bránění a od inkasované branky nás zachránila tyčka! O tři minuty později P.Lípa rychlý brejk řešil centrem na nabíhajícího R.Krůtu a ten nastřelil břevno. V 69.minutě ovšem znovu naše záloha o obrana špatně spolupracovala při bránění před pokutovým územím a hostující hráč střelou z cca 25 metrů snížil na 3:2. Naštěstí se nám podařilo opět rychle odpovědět, když v 73.minutě D.Čipera prostrčil míč do vápna na rozběhnutého P.Lípu a ten tentokrát brankáře nekompromisně prostřelil – 4:2. Drama ovšem nebyl konec. Hned za dvě minuty Divišov nastřelil další břevno! Uklidnění a konečnou podobu výsledku přinesla 79.minuta, když se na útočný výlet vydal D.Pudil, jeho náběh nikdo nezachytil a po dalším krásném pasu od D.Čipery si v zakončení počínal naprosto zkušeně – 5:2. Za zmínku stojí určitě fakt, že v závěru utkání jsme po vystřídání měli na hřišti hned 4 brankáře současně (L.Dřevojan, L.Mošnička, F.Dřevojan a J.Jiráček). A právě poslední jmenovaný měl ještě v 90.minutě velkou šanci, když se šikovně vyhnul ofsajdové pasti a od poloviny hřiště postupoval prakticky sám na brankáře Divišova. Bohužel v tomto brankářském souboji byl skvěle chytající P.Šimáček úspěšnější a skóre se již nezměnilo.


V zápase jsme opět ukázali, že na domácím hřišti si dokážeme vytvořit hodně brankových příležitostí a soupeře zatlačit. Bohužel tentokrát jsme opět dost šancí zahodili a lehkovážným bráněním dovolili soupeři dvakrát se vrátit do hry. Naštěstí se nám podařilo vždy rychle odpovědět a v závěru už jsme si důležitou výhru nenechali vzít. Situace v tabulce je ovšem pořád velmi vyrovnaná a bude ještě potřeba několik zápasů zvládnout. Příští utkání hrajeme v Jevanech (sobota 27.5.2023, od 13:00 hod).   

 

 

 

Zpět na články »