"B" mužstvo porazilo poslední celek tabulky a posunulo se na 4.pozici

[26. 10. 2021 13:45:45]

FUMBI I. B třída, skupina E – 11. kolo
Neděle 24. 10. 2021 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži - Černolice    4:2 (2:0)
G: M.Habart 2, L.Matoušek 2 

Sestava:
Dřevojan – Pudil, L.Brotánek, Sosnovec (46.Bláha), T. Čipera, M.Krůta, Stibor, L.Matoušek, Jirák (46.R.Kvěch) – Špaček (68.Chlasták), Habart

ŽK: Sosnovec

Po sérii nevydařených výsledků jsme potřebovali zase bodovat na domácím hřišti. Soupeřem nám tentokrát byl průběžně poslední celek tabulky Černolice, které neprožívají v poslední době podařené sezóny. Hráče jsme před zápasem upozorňovali, že klíčem k úspěchu bude proti věkově staršímu soupeři větší rychlost hry a efektivita v zakončení. Ale jak to tak bývá, tak plán je jedna věc a realita potom druhá. Dlouho se nám vůbec nedařilo dostat do tempa a hrálo se spíše jen ve středu pole. Ve 13.minutě měl dokonce soupeř první velkou šanci zápasu, když málem potrestal naše zaváhání ve vápně. Ve 20.minutě pěkně zakončoval M.Krůta, ale jeho křížná střela z voleje skončila těsně vedle. Podobná situace přišla ve 24.minutě, když tentokrát minul branku L.Matoušek, kterého pěkným míčem za obranu našel T.Čipera. O deset minut později již přinesla opětovná spolupráce těchto dvou hráčů první branku, když L.Matoušek rozvlnil síť střelou na zadní tyč – 1:0. V 39.minutě našel M.Jirák krásným centrem do vápna M.Habarta a ten hlavou zvýšil na 2:0. Ve 43.minutě mohlo být o výsledku definitivně rozhodnuto, ale M.Habart po pěkné kombinaci s L.Matouškem nezvládl ve velké šanci zakončení.

V druhém poločase pokračovala naše herní převaha a dokázali jsme si vytvářet mnoho dobrých situací a nebezpečných pozic. Bohužel opět se naplno ukázal náš velký problém, kterým je proměňování šancí. V 59.minutě našel M.Krůta přízemním centrem J.Špačka, ale ten nedokázal míč usměrnit do branky. O minutu později se do dobré pozice dostal R.Kvěch, ale jeho střelu z pravé strany brankář vyrazil. V 67.minutě měl 100% šanci L.Matoušek, ale úspěšnější byl opět hostující gólman. Trest přišel o minutu později, když hosté z nenápadné a ojedinělé akce snížili na rozdíl jedné branky. První střela mířila do břevna, ale u odraženého míče byl soupeř dříve a po několika přihrávkách vstřelil kontaktní gól – 2:1. Několik minut potom trvalo než jsme se zase trochu srovnali a soupeře opět přehrávali. Uklidnění přišlo v 78.minutě, když střelu M.Habarta z velkého úhlu dorazil do branky L.Matoušek – 3:1. V 85.minutě připravil přihrávkou pod sebe R.Kvěch dobrou pozici pro M.Habarta, který toho využil ke vstřelení své druhé branky – 4:1. O dvě minuty později mohl dokonce zkompletovat hattrick, ale tváří v tvář brankáři neuspěl. Konečnou podobu dostal výsledek v první minutě nastavení, když hostující hráč překvapil svojí rychlostí naší obranu a dokázal snížit na 4:2.

 

Příští zápas hrajeme opět doma, ale tentokrát netradičně v sobotu! Soupeřem nám bude Králův Dvůr „B“, který momentálně celou soutěž vede – utkání začíná v 14:00 hod.     

Zpět na články »