"B" mužstvo odmítlo domácí vítězství

[7. 6. 2024 14:26:21]

I. B třída, skupina E – 23. kolo  
Neděle 26. 5. 2024 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Černolice   2:2 (2:0)
G: D.Čipera, L. Matoušek
ČK: Janoušek (88.min)

Sestava:
L. Dřevojan – J.Kočí (46.Z.Janoušek), L.Mošnička, D.Pudil, P.Lípa, V.Schwarz (61.M.Barták), M.Dvořák, D.Čipera (88.D.Čipera), V.Lípa, R.Kvěch (73.R.Krůta), L.Matoušek (81.P.Sirotek)

 

Po bodové ztrátě s Petrovicemi jsme šli do dalšího domácího utkání s Černolicemi s tím, že je potřeba za každou cenu zvítězit, protože jinak by se nám šance na záchranu soutěže výrazně ztenčily. Zároveň se jednalo o první ze dvou rozlučkových zápasů s kariérou našeho kapitána Dušana Pudila, jenž se oficiálně s diváky loučil v neděli v dresu áčka. K dispozici jsme opět měli velice kvalitní kádr a vše tedy záleželo na tom, jak k tomu hráči přistoupí a jak se jim bude dařit. Soupeř je již jistým sestupujícím, ale přijel s velice zkušenou sestavou, kterou tentokrát z branky řídil bývalý brankář Sparty David Bičík.  


Samotný úvod se lépe vydařil hostům, kteří se hned po necelých dvou minutách dostali do nebezpečného zakončení. Z naší strany ovšem přišla ta nejlepší odpověď, když na začátku 5.minuty V.Schwarz našel centrem do vápna nabíhajícího D.Čiperu a ten střelou z voleje otevřel skóre – 1:0. Ještě veseleji bylo v 10.minutě, když M.Dvořák od postranní čáry přihrál na L.Matouška, který se kousek před hranicí velkého vápna uvolnil a krásnou střelou šajtlí nedal brankáři Černolic šanci – 2:0. V 22.minutě sehráli krásnou narážečku ve vápně R.Kvěch s L.Matouškem, ale druhý jmenovaný bohužel v obrovské šanci neuspěl a brankář jeho zakončení vyrazil. V 34.minutě jsme dostali ideální příležitost ke zvýšení vedení a pravděpodobně rozhodnutí zápasu. Po rychlém brejku předložil R.Kvěch ideálně míč P.Lípovi, který byl při kličce ve vápně zfaulován a kopala se penalta. Její exekuci si vzal na starost tradičně kapitán Dušan Pudil, jenže zkušený brankář soupeře bohužel jeho střelu vystihl a do tříbrankového trháku jsme nešli.


Do druhé části jsme šli s plánem hrát dále aktivně a snažit si připravit další šance, z kterých by mohlo dojít k navýšení skóre a potvrzení výhry. V 50.minutě se na kraji vápna uvolnil D.Čipera, jenže jeho dobře mířenou střelu hostující obránce zblokoval a byl z toho jen roh. V 54.minutě přišel sporný a trochu nešťastný moment, když L.Mošnička dával najevo, že míč netečoval, ale rozhodčí z toho zřejmě pochopili opak a hosté dostali možnost zahrávat rohový kop. A aby toho nebylo málo, tak po jeho rozehrání se míč od stejného hráče po přistrčení soupeře odrazil do naší branky – 2:1. Hned za minutu na druhé straně skvěle prošel do vápna V.Schwarz, který sice v souboji s posledním hráčem ztratil míč, ale ten se odrazil na hranici vápna, kde ho měl naprosto ideálně proti noze L.Matoušek, jenže jeho střela skončila trestuhodně nad brankou. Bohužel druhý moment, kdy jsme odmítli rozhodnutí. Trest přišel v 60.minutě. Zbytečně komplikovaná rozehrávka stoperů a brankáře v našem vápně skončila chybou, po které nebyl pro hostujícího útočníka problém do odkryté branky srovnat na 2:2. Bohužel tento moment naprosto změnil ráz utkání a na naše kopačky přinesl velkou nervozitu. Zároveň nám bohužel výrazně ubývaly síly a prakticky jsme si do konce zápasu nedokázali vytvořit žádný závěrečný tlak a bohužel vlastně ani žádnou gólovou šanci. Závěr utkání se dohrával hlavně ve středu pole a spíše se bojovalo, než že by se dal sledovat nějaký pohledný fotbal. V úplném závěru byl nejdříve vyloučen po dvou žlutých kartách jeden z hráčů Černolic, ale vlastně hned vzápětí šel ze hřiště zbytečně i náš Z.Janoušek, který v přerušené hře strčil do protihráče, který mu odkopával míč.


Zisk pouhých dvou bodů z poslední dvou domácích zápasů je velice špatný a výrazně nám to zkomplikovalo vyhlídky na záchranu. Bohužel v obou dvou zápasech se ukázalo, že největším problémem je proměňování šancí, protože herně jsme byli vždy výrazně lepší, ale hraje se na góly. V posledních dvou kolech se budeme muset poprat o další body na hřištích soupeřů. Konkrétně v sobotu dopoledne v Loděnici (10:00 hod) a netradičně ve večerním zápase v pátek 14.6. v Dolních Břežanech (19:00 hod).  

 

Zpět na články »