"B" mužstvo nezvládlo úvodní mistrák

[24. 8. 2022 13:40:33]

I. B třída, skupina D – 1. kolo  
Sobota 20. 8. 2022 (hřiště: Kácov - hlavní)


Kácov – „B“ muži  4:3 (1:0)

G: P. Lípa 2, M. Dvořák


Sestava:
L.Dřevojan – T.Čipera, Z.Janoušek, T.Brotánek (61.M.Barták), J.Chlasták (81.D.Janoušek), D.Čipera, M.Novák, M.Dvořák, P.Lípa, M.Štemberk (63.J.Chocholoušek), V.Lípa

Po letní přípravě, v které se toho tradičně nedá moc natrénovat, nás čekal první mistrák na půdě nováčka soutěže v Kácově. K naší smůle se nám ovšem tentokrát nedařilo hned od začátku. Vzhledem k špatnému počasí a dalším problémům jsme na místo nepřijeli úplně včas, takže předzápasová příprava pořádně neproběhla, a když k tomu přičteme fakt, že se pro domácí jednalo o „pouťový“ zápas a první vystoupení ve vyšší soutěži po postupu, tak bylo jasné, že nás čeká velmi těžké utkání.


Od první minuty hráli hráči Kácova s obrovským nasazením a dostali nás pod velký tlak. Hned ve druhé minutě nás zachránil L.Dřevojan v brance, když po rohovém kopu skvěle vyrazil míč mířící do horního rohu. První dvacetiminutovka se odehrávala především na naší polovině, soupeř byl rychlejší a důraznější, a tak jsme se příliš nedostávali k míči. V 22.minutě se poprvé měnilo skóre, když jsme nedokázali pokrýt střed hřiště (daleko od hráčů) a domácí rychlou akci zakončili přesnou střelou – 1:0. I v dalším průběhu první části Kácov sázel hlavně na tvrdou a důraznou hru, k čemuž jim nepřímo dopomohl i rozhodčí, když jim toleroval i zákroky za hranou. My jsme se pokoušeli prosadit technickou hrou, což bylo za daných podmínek velmi těžké. Přesto jsme si před poločasem vytvořili dvě obrovské šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Nejdříve ve 40. minutě nastřelil V.Lípa břevno a o tři minuty později se po pěkné kombinační akci stejný hráč objevil téměř sám před brankářem, ale jeho zakončení brankář vyrazil.


Do druhé části jsme šli s tím, že se musíme snažit ještě více využít naší zálohu a nedovolit si vnutit hru domácích, která byla zaměřena spíše na dlouhé nákopy a následné hlavičkové souboje, či bitvy o odražené míče. Bohužel místo našeho tlaku a snahy o vyrovnání jsme během deseti minut prohrávali už o tři branky. Nejdříve se nám nepodařilo v 52.minutě odkopnout propadnutý míč na hranici vápna a zakončující hráč se nemýlil – 2:0. Následně v 55.minutě se domácí prosadili po rychlém brejku, kterému předcházel sporný zákrok na našeho hráče – 3:0. Jistou naději nám v 63.minutě dal pěkným individuálním průnikem M.Dvořák, který přešel přes několik hráčů a poradil si i s brankářem – 3:1. V 75.minutě už to bylo ovšem opět o tři góly, když domácí hráč stojící na našem malém vápně využil přesného centru – 4:1. Od této chvíle soupeř zřejmě podvědomě zvolnil a navíc mu evidentně začali docházet síly a dostávali jsme se do zajímavých pozic. Bohužel na víc, než na snížení rozdílu na jednu branku to nestačilo. V 78.minutě na hranici vápna pěkně uvolnil P.Lípa a dal na 4:2. Třetí branku jsme vstřelili až v nastavení. D.Janoušek nacentroval z trestného kopu na zadní tyčku, Z.Janoušek míč hlavou vrátil na V.Lípu a ten přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování P.Lípu – 4:3.


Celkově zápas určitě nemůžeme hodnotit kladně. Soupeř byl rychlejší, důraznější, daleko více si šel za výhrou a hlavně vstřelil více branek. My jsme byli lepším týmem pouze ve fotbalovosti a herní kvalitě, ale to samo o sobě je málo. Příští zápas hrajeme doma v neděli 28. srpna 2022 od 17 hodin a naším soupeřem budou Teplýšovice.

 

 

Zpět na články »