"B" mužstvo neprohrálo ani v posledním podzimním domácím zápase

[14. 11. 2019 10:41:05]

FUMBI I.B třída, skupina E – 12.kolo  
neděle 10.11.2019 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Králův Dvůr „B“    4:1 (1:0)
G: K.Kvěch 2, D.Krůta, Pudil

Sestava:
Dřevojan – Machovský, D.Čejda, Novák, Pudil, M.Sirotek, Lhota, D.Krůta (57.Bláha), Čipera, R.Kvěch (75.Svoboda), K.Kvěch

 

ŽK: ---

V posledním domácím podzimním zápase čekal „béčko“ souboj s rezervou Králova Dvora, který hraje třetí ligu. Před tímto utkání mělo naše mužstvo na svého soupeře jednobodový náskok a na domácím hřišti si chtělo udržet podzimní neporazitelnost. K dispozici jsme tentokrát neměli několik hráčů našeho kádru, ale ztráty jsme doplnili několika hráči „A“ mužstva a dorostu.

Hned od začátku se nám podařilo být aktivnějším mužstvem a vytvořili jsme si trvalou herní převahu. Hosté zahrozili pouze několika rychlými brejky a po standardních situacích. Našim hráčům se dařilo postupným útokem dostávat až na dostřel soupeřovi branky, ale dost akcí bohužel končilo tím, že se nevystřelilo a situace se překombinovala, k čemuž přispěla i soupeřovo bránění, které často bylo až v sedmi lidech na velkém vápně. Branky jsme se dočkali v 19.minutě, když M.Sirotek přetaženým centrem na zadní tyč našel D.Krůtu a ten se nechytatelnou křížnou střelou nemýlil – 1:0. Po půl hodině hry se v nadějných situacích neprosadili R.Kvěch a následně ani D.Čipera. V 37.minutě měl obrovskou šanci D.Krůta, když ho pěknou ulicí našel K.Kvěch, ale zakončení mířilo těsně vedle.


Do druhé části jsme šli s cílem pokračovat v aktivní útočné hře a pokusit se vstřelit druhou branku.
A radost přišla hned v 48.minutě. D.Krůta za sebe pěkně propustil přihrávku D.Čipery, míč se dostal k volnému K.Kvěchovi a ten se v zakončení uvnitř vápna nezmýlil – 2:0. Soupeře do hry o bodový zisk vrátila 57.minuta, kdy po nenápadném trestném kopu dokázal snížit na 2:1, když se jeden z hostujících hráčů nejlépe zorientoval v boji o odražený míč.  V 75.minutě se z dobré pozice neprosadil R.Kvěch
a dorážející M.Sirotek nastřelil tyčku.  V 81.minutě se mohlo potvrdit pravidlo nedaáš-dostaneš, ale hosté naštěstí velkou šanci nevyužili. V začínající 84.minutě utekl po levé straně M.Sirotek, všiml si vyběhnutého brankáře, který ale ještě stačil jeho dalekonosný pokus vytlačit na břevno. O chvíli později se nám už podařilo definitivně rozhodnout a odmítnout dramatický závěr. J.Lhota se pěkně uvolnil u koncové lajny, ve vápně našel M.Sirotka, který míč sklepl na K.Kvěcha a ten svou druhou brankou zvýšil na 3:1. Definitivní tečku za utkáním udělal v 87.minutě D.Pudil, který podnikl jeden z mnoha ofenzivních výletů a po samostatném nájezdu prostřelil brankáře hostí – 4:1.


Získané tři body nás v tabulce udrželi na 7.pozici, ale jen s minimálním odstupem za mužstvy před námi. Potěšující je také fakt, že se nám touto výhrou podařilo ještě o něco více odskočit úplnému spodku tabulky. V posledním kole hraje venku, konkrétně s Novou Vsí. Začátek je v 10 hodin v sobotu 16.listopadu.         

Zpět na články »