"B" mužstvo doma střelecky selhalo

[10. 9. 2018 7:16:14]

I.B třída, skupina D – 3.kolo  
neděle 9.9.2018 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Zvole    0:1 (0:1)

 

Sestava:
Dřevojan – Pudil, L.Brotánek, Stibor (59.Otradovec), Bartůšek – Špaček, J.Čejda, L.Matoušek (66.Bláha), M.Sirotek – Valenta, V.Lípa (46.D.Krůta)

ŽK: J.Čejda, Pudil, Matoušek, Bartůšek


V dalším domácím zápase sezóny čekal naše „B“ mužstvo souboj s týmem Sokol Zvole, kde hrajícího trenéra dělá bývalý ligový hráč Petr Gabriel. Soupeř v prvních dvou kolech nebodoval a tuto nelichotivou bilanci jsme mu chtěli prodloužit. Zatímco Zvole nastoupilo s velice zkušenou sestavou, tak náš tým byl složen převážně z mladých hráčů, když nás doplnilo i několik kluků, kteří patří do kádru „Áčka“.

 

Jako první, po našem zaváhání ve středu pole, zahrozil soupeř, ale tečovaná střela skončila ve 2.minutě vedle. V dalších minutách jsme si ovšem dokázali vytvořit velkou herní převahu, z které pramenilo velké množství gólových příležitostí a prakticky trvala až do konce zápasu. V následujících větách se podíváme alespoň na ty největší šance. Ve 4.minutě dostal J.Špaček dlouhý míč za obranu, postupoval z pravé strany na hostujícího brankáře, ale ten jeho prudké zakončení zlikvidoval. V 10.minutě se do samostatného úniku dostal M.Valenta, jenže jeho pokus o prostřelení brankáře také nevyšel. V 19.minutě vyslal tvrdou střelu z dálky Lukáš Matoušek, brankář míč vyrazil před dobíhajícího V.Lípu, ale ten trestuhodně netrefil odkrytou branku. V 31.minutě se na hranici vápna výborně uvolnil M.Valenta, ale při zakončení si opět nepřišel na dobře chytajícího brankáře hostů. V 33.minutě se po spolupráci M.Valenty, J.Špačka a L.Matouška míč dostal k nabíhajícímu M.Sirotkovi, který ovšem tvrdou střelou trefil jen břevno. V 39.minutě přišel trest za naše lehkovážné zahazování šancí. Hosté podnikli ojedinělý protiútok a nenápadná střela z 20 metrů skončila po zaváhání našeho brankáře v síti – 0:1.

 

V druhé části se obraz hry příliš nezměnil. Soupeř se ještě více soustředil na obranu a my jsme si vytvořili herní převahu, z které pramenily i další brankové příležitosti. Ve 47.minutě pěkně vystřelil střídající D.Krůta, jenže hostující gólman byl na místě. V 58.minutě přišla už několikátá naše 100% šance, když po centru M.Valenty netrefil J.Špaček odkrytou branku.  O minutu později se individuálně uvolnil L.Matoušek, ale jeho bombu zastavila tyčka. V 74.minutě odcentroval D.Krůta přesně na hlavu M.Valenty, který byl zcela nehlídán na hranici malého vápna, jenže jeho slabý pokus skončil přímo v náručí brankáře. V 85.minutě si skvěle na rohový kop naskočil L.Brotánek a jeho zakončení hlavou mířilo jen centimetry vedle branky. V 88.minutě se L.Brotánek dostal do druhé dobré možnosti, ale prudký centr usměrnil ve skluzu těsně vedle branky. Po závěrečném hvizdu se tak soupeř mohl radovat z výhry v poměru 0:1, kterou jsme mu naší střeleckou nemohoucností doslova věnovali.

 

Pokud se ještě jednou podíváme na průběh zápasu, tak musíme konstatovat, že zatímco my jsme neproměnili minimálně 8 velkých brankových příležitostí, tak soupeř za celý zápas vystřelil dvakrát na naší branku a podnikl jen pár rychlých protiútoků. Našim hráčům určitě nejde vytknout snaha, protože jsme po celé utkání byli výrazně lepším týmem, ale hraje se na góly, které se nám nepodařilo vstřelit. Nezbývá než věřit, že jsme si střeleckou smůlu vybrali a příště už se bude v koncovce dařit. Další zápase sehrajeme v sobotu 15.9.2018 v Jevanech od 17:00 hod.    

Zpět na články »