"B" mužstvo dokázalo po čtyřech prohrách v řadě konečně zvítězit

[23. 5. 2019 8:27:15]

I.B třída, skupina D – 22.kolo  
neděle 19.5.2019 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži - Kondrac  3:1 (1:0)

 G: M.Dvořák 2, V.Lípa


Sestava:
Dřevojan – Bartůšek, D.Čejda, Pudil, F.Šťovíček – M.Sirotek (65.Čipera), M.Dvořák, J.Čejda, V.Lípa (62.Repetný) – L.Matoušek (87.Lhota), Haas (76.R.Kvěch)


Po sérii několika proher nás čekal velmi důležitý domácí zápas s týmem ze středu tabulky. Vzhledem k vyrovnanosti této soutěže bylo navíc jasné, že pokud bychom zaváhali i nyní, tak by se naše šance na záchranu výrazně snížili. Díky tomu, že „áčko“ tentokrát hrálo den před námi, tak nás mohlo posílit i několik kluků z prvního mužstva. Hned od úvodu bylo na hřišti vidět, že jejich přítomnost naší hru pozvedne a soupeře se nám dařilo fotbalovostí přehrávat. S postupujícím časem jsme ovšem nesmyslně začali více nakopávat dlouhé míče, což byl styl hry, který soupeř snadněji bránil.

V 16.minutě poslal L.Matoušek přihrávku do vápna na P.Haase, ten ovšem míč zachytil až blízko koncové čáry a zakončil z úhlu do boční sítě. Škoda, že si nevšiml před brankou volného V.Lípy, který by po přihrávce pod sebe měl jednoduchou pozici. V 20.minutě si na centr V.Lípy pěkně naběhl A.Bartůšek, ale v dobré pozici hlavou zamířil nad branku. V 27.minutě se pěkně individuálně přes několik hráčů prosadil M.Dvořák, jenže jeho zakončení postrádalo přesnost. V 34.minutě vystřelil z vápna A.Bartůšek a brankář míč vyrazil na roh. V 41.minutě jsme se dostali do zaslouženého vedení. F.Šťovíček krásným křížným pasem našel M.Sirotka, ten přiťukl na M.Dvořáka, který si ještě vylepšil pozici a krásnou střelou otevřel skóre – 1:0. Ve 45.minutě se ještě do dobré pozice protlačil P.Haas, ale v souboji s hostujícím brankářem neuspěl.

Druhý poločas začal nejlépe, jak mohl. Hned ve 47.minutě jsme zahrávali trestný kop z 20 metrů a M.Dvořák nás střelou přes zeď poslal do dvoubrankového vedení – 2:0. V 55.minutě zahrozil i soupeř, když po rychlé akci středem naší obrany musel zasahovat F.Dřevojan, který zlikvidoval velkou šanci. O dvě minuty později se potvrdilo známé „nedáš-dostaneš“, když P.Haas rychlý brejk vyřešil přihrávkou na V.Lípu a ten upravil na 3:0. Hra se následně uklidnila, došlo k několika střídáním a zápas se prakticky dohrával. V 79.minutě ještě zahrozil soupeř, ale z nadějné akce bylo jen slabé zakončení. V 83.minutě se hosté dočkali snížení, když proměnili dost přísně nařízený pokutový kop – 3:1.

Díky této výhře jsme se v tabulce posunuli o pár pozic nahoru, ale vypadá to, že týmy od 7. do 13.místa si to budou rozdávat o záchranu až do posledního kola. Příští zápas hrajeme s Vyžlovkou a o další body tam budeme bojovat netradičně v sobotu dopoledne (10:15 hod).  

Zpět na články »