"B" muži stále čekají na první body ze hřišť soupeře

[4. 10. 2022 8:34:58]

I. B třída, skupina D – 7. kolo  

Sobota 1. 10. 2022 (hřiště: Uhlířské Janovice)

 

Uhl. Janovice – „B“ muži 3:0 (0:0)

G: ---

Sestava:
L.Mošnička – T.Čipera, D.Pudil, Z.Janoušek, M.Štemberk, D.Čipera, M.Novák, M.Dvořák, R.Krůta, V.Lípa, R.Kvěch (68.P.Sirotek)

 

Před dalším venkovním zápasem jsme řešili velké množství absencí a do poslední chvíle hrozilo, že odjedeme pouze v jedenácti lidech. Podle dosavadních výsledků se soupeři mnohem více daří na domácím hřišti, a tak bylo jasné, že nás bude čekat těžké utkání. Celý zápas se hrál v chladném, deštivém počasí na podmáčeném hřišti. První nebezpečnou situaci jsme si vytvořili my, když v 9.minutě M.Dvořák rozehrával trestný kop z rohu vápna a jeho střílený pokus na zadní tyč skončil kousek od našich nabíhajících hráčů a jen těsně vedle branky. V 19.minutě přišla první obrovská šance domácích, když nás po výborně zahraném signálu z rohového kopu, zachránila tyčka. Hned z brejku se do dobré pozice protlačil V. Lípa, ale nedokázal si míč dobře připravit a branku pořádně neohrozil. V 35.minutě se na našem malém vápně objevil zcela nehlídaný hráč, naskočil si na přesný centr, ale L.Mošnička v naší brance předvedl proti jeho zakončení hlavou skvělý reflexivní zákrok.


I přesto, že jsme se chtěli hlavně vyvarovat špatného začátku druhého poločasu, tak to bylo přesně naopak. Hned po několika vteřinách přišla obrovská příležitost domácích, kterou zneškodnil L.Mošnička, ale hned vzápětí z pokračující akce nás muselo zachraňovat břevno. V 51.minutě jsme rozjeli pěknou kombinační akci středem hřiště na jejímž konci měl být V.Lípa. Jenže bohužel ten zvolil v dobré pozici nešťastné řešení při přebírání míče na vápně a vznikl z toho brejk soupeře. Míč se na několik přihrávek dostal až do našeho vápna a domácí hráč se v zakončení nezmýlil – 1:0. Paradoxně z naší šance jsme poprvé inkasovali. V 55.minutě se domácím podařilo udělat zmatek v okolí naší šestnáctky a následná střela z 15 metrů po nahrávce proti noze znamenala druhý gól – 2:0. V 75.minutě propadl míč hostující obranou, při výběhu zaváhal i brankář a následně stáhl k zemi R.Krůtu, který se již chystal k zakončení do odkryté branky. Bohužel rozhodčí nechal hru pokračovat a evidentní nedovolený zákrok přešel. A jak to tak bývá, tak všichni se najednou začali věnovat spíše dohadování s rozhodčím, čehož domácí v následující minutě využili ke vstřelení třetí branky – 3:0. V 84.minutě se ještě dostal k povedené střele M.Dvořák, ale jeho pokus skončil těsně vedle branky.


I když se zdá, že velké šance měl pouze domácí tým, tak průběh utkání nebyl zcela tak jednoznačný. I nám se podařilo založit několik velmi dobrých akcí, z kterých většinou naši soupeři vstřelí branku, případně si připíšou velkou gólovou příležitost. Bohužel nám tentokrát vůbec nefungovala finální fáze a řešení samotného zakončení, případně poslední dotyk s míčem před koncovkou byl hrozný. O našem trápení ve vápně nejlépe svědčí fakt, že pouze dva góly zatím letos vstřelili útočníci.


Příští zápas hrajeme doma v neděli 9.10. od 16:00 hod, když se střetneme s celkem Kavalier Sázava.        

Zpět na články »