„Áčko“ ztratilo bod v poslední minutě

[11. 4. 2022 7:41:36]
„Áčko“ ztratilo bod v poslední minutě

SK Otava Katovice – „A“ muži  3:2 (1:2)
G: Sochůrek, L. Brotánek

 

Sestava:
Glogar – Lípa P., Brotánek L., Sosnovec, Krůta M. (63. Kouklík) - Repetný, Kdolský, Dvořák M., Hanuš (69. Habart M.), Sirotek M. (46. Čipera D.) – Sochůrek (79. Haas)

Videozáznam utkání: ZDE


Po dvou prohraných zápasech s vedoucími celky soutěže jsme zajížděli do Katovic, které se pohybují také v horních patrech tabulky. Jasným cílem byl bodový zisk, i když velká ofenzivní síla domácích vzbuzovala respekt. Útočníci Požárek a Kadula dali dohromady 26 gólů. Z našich marodů byl k zápasu připraven Sochůrek. Novotný, Hašek a Krotil nám stále chyběli. Při rozcvičce se ještě navíc zranil stoper Hofman.


V úvodu zápasu byli aktivnější domácí, kteří měli míč více na svých kopačkách a ve 12. minutě mohli jít do vedení. Brotánek zahrál těsně před vápnem rukou a Kadula z trestňáku střílel jen těsně vedle levé tyče. V 16. minutě kopali Katovice roh z pravé strany a hlavička Květoně se otřela o břevno Glogarovy brány. V 19. minutě už byli domácí úspěšní. Po rychle rozehraném autu na levé straně jsme nezareagovali na náběh Bálka, který si u koncové čáry zpracoval míč a před prázdnou bránou našel volného Požárka, který neměl problém otevřít skóre - 1:0. Ve 22. minutě vysunul Sirotek za obranu Sochůrka a toho zastavil „žlutým“ faulem Cibulka. Z následného trestňáku z 25 metrů střílel Hanuš vysoko nad. Ve 27. minutě jsme zakombinovali na levé straně hřiště. Míč se přes Sirotka a Hanuše dostal k Sochůrkovi a Matěj ho umístěnou střelou po zemi poslal k levé tyči - 1:1. Ve 40. minutě jsme po ubráněném rohu předvedli ukázkovou rychlou akci na levé straně. Sirotek našel Sochůrka, který míč zasekl do středu a milimetrovou přihrávkou poslal do sóla Dvořáka. Michalovo zakončení pravou nohou ale vyrazil brankář Švehla na roh. Ten zahrál ostře Hanuš na první tyč a Brotánek hlavou otočil skóre na naší stranu - 1:2.


Po přestávce se už na hřišti neobjevil Sirotek, který měl po tvrdém zákroku ze závěru poločasu krvavý šrám na kotníku. Domácí se snažili o vyrovnání a měli územní převahu. My jsme podnikali rychlé brejky a hlavně Sochůrek dělal obráncům velké problémy. Kolem 55. minuty se udály velice důležité okamžiky, které ovlivnily výsledek zápasu. Nejdříve dal Repetný Sochůrkovi míč do pravého křídla. Ten si ho posunul kolem stopera Cibulky, který ho ostře fauloval. Jasná druhá žlutá karta ale zůstala v kapsičce rozhodčího. Po rozehrání trestného kopu jsme zakombinovali před vápnem a Sochůrek dal do uličky Lípovi. Pavel se srazil s gólmanem, rychle ale zareagoval, našel si odražený míč, poloodkrytou branku však přestřelil. Následně se míč dostal na druhou stranu na levém křídle k Uhrovi, který našel těsně před bránou Bálka, ale Glogar vytáhl reflexivní zákrok a míč jsme odvrátili na aut. Po jeho rozehrání na pravé straně centroval Repa před branku a k překvapení všech zapadl míč za zadní tyč naší brány - 2:2. V 64. minutě mohli jít domácí do vedení. Odražený míč napálil z 20 metrů Janoch, Glogar ho vyrazil k Uhrovi, jehož dorážka skončila nad brankou. V 66. minutě jsme zahrozili na druhé straně. Kdolský hledal za obranou Lípu, který ale míč na dlouhou nohu nezpracoval ideálně a obrana nadějnou situaci odvrátila na roh. Domácí se dál hnali za vítězným gólem, ale museli myslet i na obranu. V 85. minutě jsme vystihli chybnou rozehrávku domácích, k míči se dostal Dvořák, který se prosadil přes tři domácí hráče a následná tečovaná střela skončila těsně nad. Tlak domácích sílil, nám se ale centrované míče dařilo odvracet. V 88. minutě fauloval Sosnovec před vápnem, z následné rozehrávky trefil Kadula pouze zeď. V poslední minutě jsme nakonec přišli i o cenný bod. Centrovaný míč jsme odvrátili pouze k Repovi, který ho z voleje z 25 metrů napálil do levého horního rohu branky a rozhodl o vítězství domácích 3:2.


Bohužel se opakoval scénář z posledních dvou zápasů.  Proti celku z horních pater tabulky jsme podali sympatický výkon, dlouho jsme sahali po bodech, nakonec nemáme nic. V zápase se potvrdila ofenzivní síla Katovic, zároveň se ale ukázala jejich slabá defenziva, my jsme toho ale dokázali využít pouze ve dvou případech a to nakonec nestačilo. Všichni opět bojovali, ale chybí nám i trošku štěstí, gól z poslední střely na bránu byl krutý. Ke všemu nás kosí zranění. Hofman má svalové zranění z rozcvičky. Stejně tak kvůli svalovému problému nedohrál Hanuš. Krůta pak skončil v nemocnici s vyhozeným ramenem. Také krvavý kotník Sirotka nevypadal po zápase moc dobře.

 

Příští zápas se čtvrtým celkem tabulky z  Klatov budeme potřebovat bodovat. Přijďte nás povzbudit v neděli 17. 4. od 17 hodin.

Zpět na články »