„Áčko“ vstoupilo do jara jasnou výhrou v derby

[13. 3. 2023 11:42:35]
„Áčko“ vstoupilo do jara jasnou výhrou v derby

„A“ muži – SK Spartak Příbram 5:0 (3:0)
G: Sirotek M. 2x, Brotánek L. 2x, Hanuš

 

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný, Hanuš, Kouklík (65. Matoušek), Dvořák M., Sirotek M. (71. Schwarz) – Sochůrek (65. Habart M.)

Nejzajímavější momenty: VIDEO

 

Po dlouhé dvouměsíční přípravě na UMT jsme si v pátek na tréninku vyzkoušeli přírodní trávu a hned nás čekalo okresní derby. Soupeř nás na podzim porazil, tak jsme mu měli co vracet.


Začátek zápasu byl hodně opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu a hráči si museli zvykat na těžký terén. V 19. minutě jsme prvně zahrozili. Sochůrek dostal míč do pravého křídla, navedl si ho do středu, kde ho předal Dvořákovi, ten ale střílel vedle. Ve 28. minutě to byl opět Sochůrek, který si na levé straně zpracoval vysoký míč. Přes tři hráče se probil před vápno a posunul na Repetného, ten dal ostrý míč přes celou bránu a Sirotek zavřel zadní tyč - 1:0. Ve 32. minutě jsme předvedli pěknou akci na levé straně. Přes Hanuše se míč dostal ke Krůtovi, ten našel za obranou Kouklíka, který před brankářem Bohuslavem změnil směr míče, ten ale skončil těsně vedle. Ve 35 min házel Hanuš dlouhý aut z pravé strany. Míč se k němu vrátil, přes obránce se mu povedlo odcentrovat před bránu, kde volný Brotánek pohodlně zvýšil na 2:0. ve 38 minutě vybídl Novotný míčem za obranu k sólu Sochůrka, který skončil po kontaktu s Machkem na zemi, rozhodčí Garaja ale nechal pokračovat ve hře. Ve 45. minutě zahrával Hanuš roh z levé strany, na první tyči se dostal míč od Krotila k Brotánkovi, který pohotově zvýšil na 3:0.


Druhý poločas už neměl takové tempo. Soupeř se smířil s tím, že body tentokrát nezíská a nám chyběl větší hlad po gólech. V 56. minutě byl blízko ke gólu Dvořák. Před vápnem mu pěkně připravil míč Sochůrek, ale s Michalovou střelou si Bohuslav poradil. V 57. minutě byl za nesportovní chování vyloučen Vochoska a tak se hrálo vlastně jen na naší útočné polovině a soupeř se soustředil pouze na to, aby neodjel s velkým debaklem. V 68. minutě přišla další velká šance. Dvořák se probil až ke koncové čáře, pod sebou našel úplně volného Krůtu, ten ale úplně sám před brankářem netrefil branku. V 70. minutě si s obranou pohráli Habart se Sirotkem, kteří si na levé straně vyměnili míč a Matěj předložil pěknou finální přihrávku Markovi, který nekompromisně prostřelil Bohuslava - 4:0. V 74. minutě se ke své parádní disciplíně dostal Hanuš. Po faulu na Krůtu zahrával z ideální pozice trestňák 20 metrů od brány. Marek se ale ještě zastřeloval a míč skončil nad bránou. V 85. minutě poslal Repetný do levého křídla Dvořáka. Ten postupoval sám až ke koncové čáře a před prázdnou bránou našel střídajícího Schwarze, který ale trefil z malého vápna jen obránce. Pohlednou tečku za zápasem udělal v poslední minutě Hanuš. Habart dal nejdříve do křídla na Schwarze, který byl sražen před vápnem. K trestňáku se postavil náš tradiční exekutor a přes zeď nedal Bohuslavovi šanci - 5:0.


Velmi dobrý vstup do jarní části sezóny. Necelou půlhodinu nám trvalo, než jsme překonali soupeřovu obranu, ale po první brance jsme už měli zápas pod kontrolou a po třetím gólu do šatny bylo vlastně rozhodnuto. Druhý poločas už soupeř rezignoval a my jsme přidali ještě dvě pěkné branky. V neděli 19.3. budeme chtít potvrdit dobrý vstup do jarní části sezóny v Poříčanech, které jsou naším sousedem v tabulce. Zápas má výkop v 15 hodin.

Zpět na články »