V posledním domácím zápase pouze remíza

[8. 11. 2022 10:05:34]
V posledním domácím zápase pouze remíza

"A" muži - Horky nad Jizerou    3:3 (2:0)

G: Hanuš (p), Novotný, Haas

 

Sestava:
Dřevojan L. – Hrabák (71. Plesl), Sosnovec, Hofman, Krůta M. – Repetný, Hanuš, Novotný, Sirotek M. (63. Kouklík) –  Haas (71. Chlasták), Sochůrek (52. Matoušek L.)

Sestřih zajímavých momentů: ZDE

 

Po nepovedeném zápase v Nespekách jsme chtěli v posledním domácím zápase naplno bodovat. Proti nám stál soupeř, který stejně jako my sestoupil z divize. V jeho dresu nastoupil bývalý hráč Liberce a Slavie Jan Blažek. My jsme postrádali dlouhodobé marody Kdolského a Habarta, ke kterým se v den zápasu přidal i kapitán Brotánek.


Hned ve 3. minutě byli blízko k otevření skóre hosté. Po rohu z pravé strany a nedůrazném odehrání míče z malého vápna střílel hostující stoper z 10 metrů nad bránu. V 8. minutě odpískal rozhodčí Suchý ruku hostujícímu obránci a Hanuš měl možnost zahrávat trestňák ze 17 metrů. Bohužel trefil jen zeď a kopal se roh. O dvě minuty později to byl opět Hanuš a opět trestný kop z levé strany. Brankář prudkou střelu neudržel, ale dorážející Krůta trefil jen boční síť. V 15. minutě jsme se už mohli radovat z vedení. Sirotek dostal míč u levé lajny, krásně uvolnil Haase, který se zbavil posledního obránce a po kličce gólmanovi byl jasně faulován – penalta. K té se postavil Hanuš a prudkou střelou k pravé tyči se nemýlil - 1:0. Ve 33. minutě propadl míč středem obrany k hostujícímu útočníkovi, který byl sám před Dřevojanem. Lukáš mu ale dobře zmenšil střelecký úhel a zakončení skončilo jen vedle pravé tyče. Ve 37. minutě kopal roh z levé strany Hanuš a našel přesně hlavu Novotného, který koníčkem o zem zvýšil na 2:0. Ve 40. minutě se kopal roh na druhé straně. K míči se protlačil Blažek a míč se po jeho hlavičce otřel o břevno. V poslední minutě poločasu jsme mohli vedení ještě pojistit. Sirotek dal dlouhý míč za obranu na Sochůrka, ten byl u míče dříve než vyběhnuvší gólman. Po lehkém kontaktu si posunul míč k levé lajně, ale jeho zakončení do odkryté branky vykopl vracející se obránce. To byla velká škoda, protože třetí gól by pravděpodobně zápas rozhodl.


Místo toho přišla hluchá pětiminutovka  mezi padesátou pátou a šedesátou minutou hry. Nejdříve jsme pokazili rozehrávku na levé straně naší poloviny. Přišla kolmá přihrávka na kanonýra Blažka, který se sice dostal mimo střelecký úhel, ale křižnou přihrávkou našel na zadní tyči Pergla, který neměl problém trefit odkrytou branku - 2:1. O tři minuty později bylo vyrovnáno. Další kolmice středem obrany našla Zolotuchina, který obstřelil Dřevojana - 2:2. O další dvě minuty později mohl soupeř úplně otočit skóre. Po rohu z levé strany jsme selhali při bránění a po prodloužení volného hostujícího hráče na první tyči netrefil nepochopitelně jeho spoluhráče prázdnou bránu. Pak jsme se přeci jen zvedli a v 62. minutě dal dlouhý míč za obranu Hanuš, Repetný si všimnul vyběhnutého brankáře, ale jeho lob skončil jen kousek vedle brány. V 70. minutě vybojoval míč Matoušek, posunul doprava na rozběhnutého Repetného. Jarda se dostal až ke koncové čáře a přihrávkou pod sebe našel na vápně Hanuše, který střílel z první, ale mezi tyče se netrefil. O minutu později rozehrál rychle aut na levé straně Hanuš a za obranou ve vápně našel Haase. Petr se pěkně uvolnil do středu a střelou k první tyči zavěsil - 3:2. Pak přišel další nepochopitelný výpadek. Hned po rozehrávce přišla kolmá přihrávka mezi stopery a hostující útočník se tváří v tvář Dřevojanovi nemýlil - 3:3. Závěr zápasu už více branek nenabídl a s domácími fanoušky jsme se rozloučili pouze remízou.


Zápas se nám hlavně v defenzivní činnosti příliš nepodařil. Citelně nám chyběl kapitán Brotánek, hlavně v komunikaci a organizaci obranné hry. Dvougólový náskok jsme prohospodařili hned v začátku druhé půle, a když se nám podařilo dát třetí gól tak neomluvitelně inkasujeme okamžitě po rozehrávce. Ještě štěstí, že soupeř neskóroval po standardních situacích, v jejichž bránění jsme byli hodně nedůslední. Ztracené body se pokusíme získat v posledním podzimním zápase na hřišti Kutné Hory, kde nastoupíme v sobotu 12. 11. od 10:00 (původně bylo 10:15).

Zpět na články »