"Áčko" v přípravě nestačilo na soupeře z ČFL

[14. 12. 2020 7:37:13]

„A“ muži – Povltavská akademie 3:5 (2:2)

G: D.Krůta 3

 

Sestava:
L.Dřevojan (30.F.Dřevojan, 60.Glogar) - Kouklík, L.Brotánek, Řehák, Sosnovec, Hašek, M.Dvořák, Novotný, Soldát, D.Čipera, D.Krůta

střídali: Hofman, T.Čipera, M.Sirotek, Jirák

Jelikož se mistrovské zápasy mají začít hrát už 30.1.2021, zahájil Tatran přípravu okamžitě, jak to PES dovolil 24.11.2020. A po více jak dvou měsících si naši hráči zahráli i první přátelský zápas, když na domácí umělce hostili Povltavskou akademii (Štěchovice), která hraje třetí nejvyšší soutěž (ČFL). Utkání se samozřejmě hrálo podle nastavených opatřeních, což v našem případě znamenalo hlavně fakt, že do areálu neměli přístup diváci.

Hosté začali náporem a do 25.minuty byli lepším mužstvem, na našich hráčích bylo vidět že jsou s míčem po dlouhé době. A tak šli hosté už v 8.minutě do vedení 1:0. V 18.minutě to bylo po penaltě 2:0. Naši hráči si začali lépe rozumět s míčem a přišli pohledné akce. První začal David Čipera, který poslal na pravou stranu přihrávku na nabíhajícího Haška, který našel Davida Krůtu a ten přeloboval vybíhajícího brankáře a ve 29.minutě snížil na 2:1. Za pět minut bylo vyrovnáno, Dvořák přešel přes několik hráčů, přihrál Haškovi, který z první poslal ostrý centr před branku, kde nabíhal Krůta a ten střelou pod víko vyrovnal na 2:2. Ve 37.minutě trefil Novotný tyč a ve 42.minutě mohl slavit Krůta hattrick, kdyby proměnil šanci, ale brankář jeho bombu vyrazil.

Do druhé půle poslali hosté pět nových hráčů a jako v prvním poločase okamžitě převzali iniciativu. Tři góly,  které dali, byli vždy po našich chybách, když se míč odrazil k jejich nohám a nebyl problém skórovat. 46.minuta - 2:3, 55.minuta - 2:4, 65.minuta - 2:5. Potom opět převzalo iniciativu naše mužstvo a z penalty po faulu na Sosnovce dal svojí třetí branku Krůta - 3:5. Tatran mohl ještě přidat další branky Jirákem, který nejdříve oblafl stopery, ale brankáře nepřekonal. Potom jeho další střela skončila rohem. Ze třiceti metrů vyděsil brankáře Tomáš Čipera, když jeho dělovku vytáhl konečky prstů těsně nad břevno. Zápasy s takovým soupeřem jsou pro nás přínosem, hráči si ověřují svoje schopnosti a vidí, že se dá hrát s každým soupeřem, když se včas napadá. Jestli nám PES dovolí, tak za týden ve stejný čas přivítáme Uhelné sklady Praha. Pokud ne, tak Vám všem přejeme klidné prožití vánočních svátků a v novém roce 2021 pevné zdraví.

 

Zpět na články »