"Áčko" nastřílelo soupeři znovu pět branek

[4. 10. 2022 11:34:12]

„A“ muži – Povltavská fot. akademie "B"  5:2 (4:1)

G: Haas 3, Matoušek, Hanuš

 

Sestava:
Dřevojan L. – Sosnovec (81. Plesl), Brotánek L., Hofman, Krůta M. – Repetný (76. Hrabák), Matoušek L. (56. Kouklík), Novotný, Hanuš – Haas, Sochůrek (80. Chlasták)

Hned po čtyřech dnech od prvního domácího vítězství jsme se představili opět na domácím stadionu. Soupeř ze Štěchovic měl o 4 body více, a protože jeho „A“ tým hrál zápas v sobotu dopoledne, přijel posílen prakticky o celou lavičku prvního mužstva. Na hřišti se objevil i exligista Nerad. My jsme nemohli počítat se zraněnými hráči ze středečního zápasu Kdolským, Habartem a Sirotkem.


Začátek zápasu byl z naší strany opatrnější, více na balónu byli hosté a dobrým pohybem dělali naší obraně problémy. První opravdu velká šance zápasu ale přišla v 17. minutě na druhé straně a hned jsme se radovali z vedení. Po autu na pravé straně uvolnil Haas do křídla Repetného, ten našel před bránou Sochůrka, který trefil jen nohy brankáře Žofčáka. Odražený míč získal Hanuš, posunul si ho na levačku a přes celou bránu nedal gólmanovi šanci - 1:0. O tři minuty později si Haas s Repetným zopakovali spolupráci na pravém křídle. Jarda našel před bránou přesně Matouška a ten nekompromisně pod břevno zvýšil na 2:0. Druhá část poločasu patřila hostům. Ve 33. minutě dostal míč do ulice Bagou, zprava šel sám na Dřevojana, ale přízemní střela skončila vedle. O chvíli později další průniková přihrávka na levé straně, hostující úročník udělal kličku Dřevojanovi, ale zbrklé zakončení šlo opět vedle prázdné brány. Na konci poločasu ještě zahrávali hosté nepřímý kop po malé domu, ale zakončení skončilo na zdi. Druhá část první půle byl jasně v režii hostů a pouze díky jejich střelecké impotenci jsme drželi dvougólový náskok.


Druhý poločas začal nejlépe, jak mohl. Ve 48. minutě dal Sochůrek doprava na Haase, ten si míč navedl na levou nohu a z 16. metrů trefil přesně po zemi k tyči - 3:0. To bylo hodně důležité. Hosté už nás nedostali pod tlak jako na konci první půle a k ohrožení naší branky jsme je prakticky nepouštěli. Zpět do zápasu se soupeř dostal v 70. minutě, když zahrával zleva Nerad roh a na první tyči nešťastně propadl míč Dřevojanovi do sítě - 3:1. O chvíli později Lukáš svoji chybu napravil, když se před ním objevil úplně sám Nerad, ale náš brankář dobře zmenšil střelecký úhel a s obstřelem si poradil. V 81. minutě zahrával roh zprava Hanuš, obrana míč odvrátila jen na zadní tyč k Haasovi, který pohotově dorazil - 4:1. V 83. minutě jsme nechali po centru zleva volného Tomance, který snížil na 4:2. O dvě minuty později pak bylo definitivně rozhodnuto. Hostující obránce zahrál rukou ve vápně a pískala se penalta. K té se postavil Haas a zkompletoval hattrick.


Konečně zase děláme radost naším fanouškům. Dva domácí zápasy, šest bodů a dvakrát se zpívala „pátá“. Povltavská akademie nebyl určitě jednoduchý soupeř. My jsme ale byli tentokrát hodně produktivní a zářil Petr Haas, který měl prsty ve všech gólech a za poslední dva zápasy jich dal celkem pět. Dobrou formu budeme chtít potvrdit v sobotu 8.10. v Tuchlovicích.

 

Zpět na články »