"Áčko" doma na pouť s Hořovickem nezaváhalo

[19. 8. 2019 7:52:58]

"A" muži - Hořovicko    3:1 (2:1)


Sestava:
Glogar -Repetný, L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, D.Krůta, Kdolský, M.Dvořák (73.Řehák), Čipera (60.Soldát), L.Matoušek (89.Bláha), K.Kvěch (67.M.Sirotek) 

Videozáznam utkání: ZDE (z technických důvodů až od 13.minuty)

 

Ze stadionu Tatranu odcházelo sedm stovek spokojených diváků, protože vidělo vítězství domácích barev. Zápas ale začal obrovskou šancí hostů, když jejich hráč už v první minutě postupoval sám na Glogara, na kterém si za pomoci Brotánka ovšem vylámal zuby. V páté minutě už jsme měli šanci my, ale Matouška vychytal hostující brankář. Tlak Tatranu pokračoval, ale střela Dvořáka ještě cíl nenašla. Ve 13.minutě už radost domácích fanoušků vypukla, neboť po pěkné akci Davida Krůty pěkně uklidil míč do sítě Kvěch a hostující brankář byl bez šance - 1:0. V 15.minutě mohlo být ještě veseleji, když se znova po pěkné akci Krůty dostal na zadní tyči k míči Čipera, ale branku netrefil. Hosté odpověděli rohem, který zakončili vysoko nad. A tak to bylo znova naše mužstvo, které předvedlo nádhernou fotbalovou akci. Na začátku byl opět Krůta, který našel Kvěcha, ten dal z první Dvořákovi, který se podíval na postavení brankáře a k tyči mu poslal druhou navštívenku - 2:0. Po třiceti minutách ve velkém vedru a po středečním pohárovém zápase s Táborskem se začala projevovat na našem mužstvu únava a přepustili jsme aktivitu na kopačky hostů. Po chybě Glogara při výběhu stříleli hosté naštěstí vysoko nad. Potom Glogar vyrazil střelu na roh,  z kterého hosté nic nevytěžili. A když to vypadalo, po nečekané střele Matouška těsně vedle, že se půjde do šaten za stavu dva nula, tak hosté po rozehrané standardce udeřili a střelou ze třiceti metrů zdramatizovali zápas - 2:1.

 

Trenér o poločase důrazně hráče upozornil, že se fotbal nedá hrát bez pohybu, a že se musí napadat a běhat. Hráči si to vzali k srdci a odehráli druhý poločas dobře a nepřipustili otočení výsledku. V 51.minutě viděli diváci pěknou kombinaci, ale střela Dvořáka šla nad branku. V 58.minutě likvidoval Matouškovu střelu brankář, ale o minutu později ho po další jeho střele muselo zachránit břevno. Potom přešel přes několik hráčů Krůta, ale branka z toho nebyla. Hosté se dostali ke slovu v 66.minutě, ale závar před naší brankou dokázali naši hráči vyřešit. Gejzír radosti vypukl v 71.minutě, když Matoušek našel nabíhajícího Krůtu a ten poslal Tatran do dvoubrankového náskoku - 3:1. Hosté vyzkoušeli pozornost našeho brankáře ještě v 75.minutě. Ale i naši hráči byli aktivní a hostující brankář musel likvidovat střely Krůty, Kdolského a Sirotka. Dvakrát kopal trestný kop Milan Krůta a jeho střely jen těsně minuly cíl. Smůlu na kopačkách měl aktivní Matoušek, když po břevnu trefil i tyčku.

 

Hráči Tatranu zaslouženě vyhráli a za to si zaslouží velkou pochvalu. Divákům se líbila aktivně hrající dvojice D.Krůta a L.Matoušek, kteří si na hřišti rozumí a dokáží si vyhovět. V neděli zajíždí Tatran do Plzně na hřiště nováčka - Petřín Plzeň. Zápas se hraje od 10.15 hod.

 

Zpět na články »