„Áčko“ bohužel prohrálo i v Hořovicích

[31. 5. 2022 10:22:21]
„Áčko“ bohužel prohrálo i v Hořovicích

SK Hořovice – „A“ muži 2:0 (2:0)

 

Sestava:
Dřevojan – Krotil, Brotánek L., Hofman, Lípa P. (62. Sosnovec) - Hašek (46. Sirotek M.), Kdolský (72. Doubrava), Čipera D. (79. Nováček), Novotný (62. Lípa V.), Hanuš – Haas

Po třech porážkách v řadě jsme zajížděli do Hořovic. Domácí naopak čtyřikrát za sebou vyhráli, a i když byli po podzimu poslední, tak mají reálnou šanci na záchranu v soutěži. Tradičních omluvenek bylo ještě mnohem více než obvykle. Z různých důvodů chyběli Sochůrek, Repetný, Kouklík, Glogar, Dvořák, Krůta a Habart.


Úvod zápasu se nám povedl. Hned ve 3. minutě našel ideálně před vápnem Kdolský Haase, který sám před brankářem Kotenem trefil pouze břevno. Ve 14. minutě už to mělo být 0:2. Na pravé straně byl faulovaný Hašek. K trestňáku se postavil Hanuš a pěkný míč na zadní tyč hlavičkoval Novotný pouze do tyče. Domácí se k nebezpečnému zakončení branky vůbec nedostávali, přesto se ve 28. minutě dostali do vedení. V souboji kapitánů u koncové čáry byl šikovnější domácí Pyšek, na vápně našel Janderu, který otevřel skóre - 1:0. Ve 32. minutě už to bylo 2:0. Nejdříve jsme chybovali v rozehrávce na pravé straně a Hašek musel faulovat. Následný centr do malého vápna vyrazil Dřevojan před sebe přímo na nohu Jandery, který neměl problém trefit odkrytou bránu. V 37. minutě přišla další 100% šance. Čipera poslal krásným pasem do sóla Pavla Lípu, kterého vychytal dobře vyběhnutý Koten. V následující minutě zahrozili domácí na pravé straně, ale Dřevojan si nadvakrát poradil. Ve 43. minutě jsme předvedli další pěknou akci na pravé straně, kdy Kdolský vysunul Haase, který našel na vápně volného Čiperu. David si posunul míč na levačku, ale s nepříliš tvrdou střelou si Koten poradil. V poslední minutě poločasu si ještě Pyšek zpracoval na pravé straně autové vhazování, ale střela z otočky byla nepřesná. První půle byla přesným obrazem celé sezóny. Hloupé chyby v defenzivě a neproměňování i těch největších šancí. Místo vedení alespoň o dva góly je to 2:0 pro domácí, kteří vlastně nic nepředvedli…


Do druhého poločasu jsme šli s vůlí zápas otočit. Místo Haška nastoupil Sirotek. V 50. minutě jsme házeli aut na levé straně. Haas hlavou posunul na Čiperu, který pravačkou přestřelil. Bohužel hned v úvodu druhého dějství si o střídání řekli oba střední záložníci Novotný a Kdolský. Vzhledem k neúčasti „střeďáků“ Dvořáka, Kouklíka a Habarta jsme museli ve složení sestavy hodně improvizovat. Přesto jsme se stále tlačili před branku Hořovic, což domácím vyhovovalo, protože měli hodně prostoru pro ofenzivní výpady a nebýt Dřevojana mohlo skóre vypadat mnohem hůře. V 60. minutě se zleva řítil na našeho brankáře osamocený Jandera, ale Lukáš mu dobře zmenšil střelecký úhel a se zakončením si nadvakrát poradil. Hned z protiútoku jsme mohli snížit. Čipera poslal míč do křídla na Hanuše, který postupoval zleva na Kotena, ten ale střelu na první tyč vyrazil. V 70. minutě se prosadil na levé straně Mareš, Dřevojan byla ale pozorný. V 75. minutě hrozil opět na levé straně Jandera, Dřevojan střelu vykopl na roh. V 78. minutě našel pasem Hofman Haase, který postupoval sám na brankáře a střelou mezi nohy rozvlnil síť. Naši radost zkazil asistent rozhodčího s praporkem nad hlavou – ofsajd. V 82. minutě předvedl další úspěšný zákrok Dřevojan po rozehraném autu na pravé straně. Ani v 83. minutě se nepovedlo Janderovi završit hattrick, když udělal kličku Dřevojanovi, ale na brankové čáře zasáhnul Krotil. V 87. minutě přišla ještě jedna šance domácích. Po signálu z trestného kopu byl ale opět úspěšnější Dřevojan a tvrdou střelu vyrazil.


Zápasy se rozhodují před oběma brankami a to je náš velký problém. Tentokrát jsme se dostali do řady velkých šancí, ale nejsme schopni žádnou proměnit. Naopak soupeř naše dvě chyby z první půle potrestal a to mu stačilo na 3 body. V neděli 5.6. od 17 hod se na domácím hřišti pokusíme přerušit sérii porážek s Petřínem Plzeň.

Zpět na články »