"A" mužstvo vybojovalo na turnaji v Příbrami 2.místo, když ve finále nestačilo na druholigovou Příbram

[5. 2. 2018 7:13:21]

Fotbalisté Tatranu odehráli další dva přípravné zápasy (vždy 2x40 minut) na turnaji v Příbrami. Semifinále jsme hráli proti místnímu Spartaku Příbram a zvítězili jsme 2:1. Ve finále jsme ovšem vysoko podlehli 1.FK Příbram, tedy mužstvu, které hraje druhou nejvyšší soutěž. 

„A“ muži – Spartak Příbram 2:1 ( 0:0)

 

Sestava:
Glogar – Hofman (41.Čejda), Vystyd, Brotánek, Repetný (41.Podlipský), Soldát, Kvěch (60.Všetečka), Kdolský, Sirotek (41.Hájek), M.Dvořák, Krůta (41.V.Lípa)

 

Tatran odjel na turnaj bez zraněných útočníků Senfta, Haase, v práci byl Němec, Pavla Lípu skolila chřipka a druhý brankář Hrůša má ruku v sádře. Přesto, že měl Tatran od začátku převahu, skóre se neměnilo, protože jako už tradičně jsme neproměňovali gólové příležitosti. Jen tak namátkou, šance ke skórování měli Brotánek, Vystyd, Kvěch a další hráči. Domácí za celý první poločas ohrozili naší branku dvakrát, jednou skončil míč v náručí Glogara a podruhé to šlo vedle. Ve druhém poločase našel Dvořák kolmou přihrávkou Lípu, ten utekl a poslal přesnou přihrávku na nabíhajícího Hájka - 1:0, to běžela 45. minuta. Domácí vyrovnali v 52. minutě, když se domácí hráč ukopl a míč skončil na zadní tyči v brance. Většinou když se hráč ukopne bývají to hezké branky a tahle k nim určitě patřila. V 73. minutě začala naše akce opět u výborně hrajícího Dvořáka, ten přihrál Kdolskému, který našel na zadní tyči Všetečku a ten poslal Tatran do vedení 2:1. Vedení si naši hráči pohlídali a zaslouženě postoupili do finále. Vítězství mohlo být přesvědčivější, kdyby své šance ve druhém poločase proměnili například Soldát s Kvěchem. V druhém semifinále porazila druholigová 1.FK Příbram SK Rakovník 3:1. V boji o třetí místo vyhrál SK Rakovník nad domácím Spartakem Příbram 1:0.

 

Do finále naše mužstvo nastoupilo proti druholigové Příbrami již bez dalších dvou zraněných hráčů (Kvěch, Repetný) a nakonec vysoko prohrálo. Zápas se odehrál ve velmi těžkých podmínkách, když těsně před finále napadla vrstva sněhu.

 

„A“ muži – 1.FK Příbram 0:9 (0:1)

 

Sestava:
Glogar - Hofman, Vystyd, Brotánek, Podlipský, Soldát, Kdolský, M.Dvořák, Sirotek, Krůta, V.Lípa
střídali: 41. minuta Čejda, Hájek, J.Dvořák, od 60. minuty dorostenec Všetečka

 

Hned na začátku je potřeba říct, že naše mužstvo mělo v nohách dopolední zápas, kdežto Příbram v průběhu celého turnaje protočila prakticky dvě mužstva. V prvním poločase jsme jim byli důstojným soupeřem a nebezpečně jsme ohrozili jejich branku střelami Kdolského a Vystyda. Výborně mužstvo dirigoval Míša Dvořák, kterému sekundoval Kdolský. Rovněž Glogar v brance dokazoval, že umí. Druholigový fotbalisti šli do vedení ve 27. minutě po rychlých narážečkách. Náskok navýšili až na začátku druhého poločasu. Po této brance se ovšem naše hra zhroutila jako domeček z karet. Únava už byla tak obrovská, že jsme nestíhali náběhy po stranách a propadali ve středu hřiště, kde hráči nabíhali a pohodlně skórovali. 47 min. - 3:0, 50 min. - 4:0, 53 min. - 5:0, 66 min. - 7:0, 75 min. - 8:0, 80 min. - 9:0. I přes velkou únavu jsme ovšem některé branky inkasovali zbytečně. Koho pochválit, o některých hráčích jsem se již zmínil v článku. Dále určitě dobrou hrou překvapili Hofman a Podlipský, druholigovým fotbalistům stačil po celý zápas sekundovat Soldát. Další prověrka čeká naše mužstvo v sobotu od 10.00 hodin v Praze proti diviznímu Motorletu.

 

Konečné pořádí:

1.) 1.FK Příbram
2.) Tatran Sedlčany
3.) SK Rakovník
4.) Spartak Příbram 

Zpět na články »