"A" mužstvo sehrálo první přípravný zápas

[14. 1. 2018 16:44:42]

Fotbalisté Tatranu zahájili v úterý 9.1.2018 přípravu na jarní odvety v divizi. Po třech tréninkových jednotkách nastoupili proti U19 v Příbrami, která je již v plném tréninkovém procesu. Je to na začátku sezóny náš tradiční soupeř. 

Trenér Láďa Šach pozval do přípravy 25 hráčů. K prvnímu přátelskému zápasu měl k dispozici 14 hráčů. Nepřítomní byli zraněný Capouch po operaci kolena,Senft ještě tři týdny ortéza, Honza Vystyd začal po zranění kolena trénovat, ale k zápasu to ještě nebylo, Lípa Václav kotník, nemocní jsou Haas, Čejda Jakub, Jarda Repetný je na horách, Dominik Němec v práci. K dispozici nebyli ani dorostenci L.Matoušek (maturitní ples) a D.Čejda (nemoc). Nominovaný brankář Zdeněk Hrůša se k zápasu nedostavil. Míra Valenta, který loni patřil do kádru „áčka“ z osobních důvodů přešel do „B“ týmu.

 

1.FK Příbram U19 – Tatran Sedlčany 5:1 (1:0)

 

Sestava:
Glogar - Svojše, Brotánek, Hofman, Lípa Pavel, Soldát, Kdolský, Kvěch (46.M.Dvořák), Sirotek (46.J.Dvořák), Hájek (46.Všetečka), Krůta

 

Na pravém beku nastoupil Jakub Svojše, který je u nás na zkoušce. Jakub prošel příbramským dorostem a byl s Kvěchem v Táborsku, teď je hráč Čimelic. Do 30.minuty měl Tatran mírnou převahu, ale hrozil jen ze standardních situací. Potom se začali prosazovat hráči Příbrami a dvakrát musel zasahovat Glogar. Do vedení šli domácí v poslední minutě prvního poločasu po hrubé chybě Soldáta. V 55. minutě fauloval Brotánek domácího hráče před pokutovým územím a domácí hráč poslal z trestného kopu nechytatelně míč do šibenice - 2:0. Jiskérku naděje na dobrý výsledek vykřesal Honza Dvořák, který sebral míč domácímu obránci přihrál Kdolskému, který si všimnul, že je domácí brankář venku z branky a nádherně ho přeloboval – 2:1 (73.minuta). Za čtyři minuty využili domácí zmatku v naší obraně a zvýšili opět na rozdíl dvou branek - 3:1. Deset minut před koncem zápasu opustil pro zranění žeber Brotánek hřiště a my dohrávali zápas v deseti, toho domácí využili ke vstřelení dalších dvou branek. Další přípravný zápas hrajeme v sobotu v Praze s Uhelnými Sklady.

 

Zpět na články »