„A“ mužstvo odehrálo v Klatovech zápas dvou rozdílných poločasů

[3. 6. 2019 8:27:51]
„A“ mužstvo odehrálo v Klatovech zápas dvou rozdílných poločasů

SK Klatovy – „A“ muži 3:3 (0:3)    
/na penalty 6:7/

 

Sestava:

Dřevojan (89.Glogar) – P.Lípa, Kdolský, L.Brotánek, M.Krůta, Čipera (70.Kouklík), K.Kvěch (90.R.Krůta), Haas, L.Matoušek, Soldát, Senft

Trenér Šach se rozhodl při současném stavu mužstva a kvalitě soupeře hrát na pět záložníků a posílit střed hřiště. Zvolená taktika slavila v prvním poločase úspěch. Přestože domácí fotbalisté hráli více s míčem a byli i rychlejší, tak si nedokázali vytvořit gólové příležitosti. A naopak to byl Tatran, který z brejků skóroval. Ve 14.minutě poslal kolmicí do úniku Haas Senfta a ten otevřel skóre - 0:1. Ve 20.minutě se náš levý bek Krůta objevil na pravém křídle a centr Senfta poslal hlavou do branky - 0:2. Ve 32.minutě Čipera poslal do brejku Senfta, ten obešel vybíhajícího brankáře a navýšil již na 0:3. V dalších příležitostech se ještě objevili Matoušek, Čipera a Senft. Domácí zahrozili jen ze dvou rohů.

Domácí mužstvo o poločase provedlo tři změny v sestavě, a protože se na hřiště dostali velmi kvalitní hráči, kteří jinak hrají v základní sestavě, tak to na hře bylo hned znát a dostali jsme se pod obrovský tlak. Naši hráči se začali dopouštět chyb a umožnili soupeři vyrovnat. První branka Klatov padla v 51.minutě po sérii našich nepřesností a rychlé protiakci – 1:3. V 57.minutě už to bylo jen o gól, když se míč po trestném kopu nešťastně zastavil ve vápně o jednoho z našich hráčů a pohotový útočník míč poslal do sítě – 2:3. Za čtyři minuty na to unikl Haas, ale místo toho, aby nahrál před branku na volného Lípu, tak trefil brankáře. Nedáš - dostaneš, domácí v 65.minutě dokázali vyrovnat, i když se naší obránci domnívali, že se jedná o ofsajd - 3:3. Po vyrovnávací brance polevilo domácí nasazení a Tatran mohl vstřelit vítěznou branku, ale to by musel únik proměnit Senft, Matouškovu střelu vyrazil brankář na roh a následně neuspěl ani Haas. Další příležitost měl Kvěch, ale místo střely hledal Matouška.

O bodu navíc se tedy nakonec rozhodovalo v penaltách. Do naší branky se postavil Glogar a hned třetí vyrazil. Za nás proměnili Soldát, Brotánek a M.Krůta. Bohužel čtvrtou nedal Kdolský, potom proměnili Senft a Matoušek, sedmou penaltu opět chytil Glogar, Haas nedal, Lípa proměnil a domácího hráče opět Glogar vychytal. Rozhodující penaltu v deváté sérii proměnil sedmnáctiletý Radek Krůta, který na hřiště přišel v 90.minutě a byl to jeho první divizní start v kategorii dospělých. Za nesmírnou bojovnost si zaslouží všichni obrovskou pochvalu, nejlepší byli Senft a Haas, které trápí svalové zranění.

 

Poslední domácí mistrovský zápas hrajeme doma v neděli od 17.00 hodin, kdy na našem hřišti budeme hostit postupující Admiru, které k postupu gratulujeme. Doufáme, že se naši výborní příznivci přijdou rozloučit se sezonou 2018-2019 v co největším počtu.

 

Zpět na články »