"A" mužstvo absolvovalo krátké soustředění v Sušici

[1. 2. 2016 10:19:41]

Fotbalisté Tatranu odjeli 28.1.2016 na soustředění do Sušice. Kde nám tradičně připravili v hotelu Gabreta domácí prostředí s výborným ubytováním a stravou. Hráči trénovali venku v přírodním parku při umělém osvětlení, dále bylo k dispozici hřiště s umělým trávníkem, zrcadlový sál, posilovna a rehabilitovat mohli v bazénu, kde byla k dispozici výřivka. 

Soustředění splnilo naše očekávání na 100%. Škoda byla, že došlo k několika zranění. U Haase se jedná o natažená třísla, tak nemohl nastoupit proti domácím fotbalistům, zde doufáme že to není nic vážného. Horší je to u Matouška, kde došlo při utkání s domácíma k výronu v kotníku /nikým nezaviněný/, a tak přejeme Petrovi brzký návrat. Soustředění se z pracovních nebo školských povinností nezúčastnili hráči Capouch, Čejda, Sůsa, Dvořák a Lípa.

Na soustředění jsme sehráli i dva přípravné zápasy. První byl proti mužstvu SK Petřín Plzeň /dříve ZČE/ a prohráli jsme 6:1 (2:1). Trenéři poslali do prvního poločasu zkušenější sestavu. Hrůša, dorostenec Hofman, Vystyd, Brotánek, Pešek, Kdolský, Kvěch, Senft, Soldát, Haas, Němec. Druhá půle Hrůša, Bartůšek, Řehák, Brotánek, Pešek, Kdolský, Matoušek, dorostenci Lípa a Valenta, Sirotek, Němec.  V 60. minutě odešli další zkušení hráči: Kdolský, Pešek, Němec, Brotánek a přišli Stibor, J.Dvořák, Čížek, Vrbický. Zápas začal šokem pro naše hráče, když se do nás soupeř pustil a v šesté minutě jsme po dvou standartkách prohrávali 2:0. Teprve od patnácté minuty jsme začali být lepší, to potvrdili i trenéři hostů, ale vyrovnat, nebo jít do vedení jsme při nepromění šancí nedokázali, a tak jediný gól dal Soldát po pěkné akci, kterou začal Senft a přihrával Němec. 100% gólovku jako v Příbrami nedal Kdolský a ve druhém poločase Matoušek. To že dali trenéři příležitost všem hráčům, kteří se soustředění zúčastnili je v naprostém pořádku, pro naše dorostence je to správná škola. Jak padaly branky: 3.min.1:0, 6.min.2:0, 29. min.2:1, 53. min.3:1, 70.min.4:1, 78.min.5:1, 85.min.6:1.

Druhý zápas jsme sehráli s domácím mužstvem a prohráli 3:2 (3:2). Sestava: Hladký - Řehák, Vystyd, Brotánek, Pešek, Kdolský, Kvěch, Matoušek, Soldát, Senft, Němec. Opět se nám nepodařil začátek a v šesté minutě šli domácí do vedení 1:0. V deváté minutě už bylo vyrovnáno, když Senft vyslal do brejku Němce a ten vyrovnal na 1:1. Ve 24. minutě došlo k nešťastnému zranění Matouška, kterého vystřídal dorostenec V.Lípa. Po naší chybě šli domácí do vedení ve 33. minutě - 2:1. Za dvě minuty bylo vyrovnáno, Kdolský prudce vystřelil z trestného kopu, míč se od hráčů odrazil k Peškovi, který ho uklidil do branky - 2:2. Domácí potrestali naše zaváhání ve 42. minutě a šli znova do vedení 3:2. Jak k tomu došlo: kopali jsme roh a nevyužili jsme ani tři dorážky z bezprostřední blízkosti, domácí přešli do rychlého brejku, kde nás jasně přečíslili a vstřelili branku. Do druhého poločasu vystřídal Kvěcha a Soldáta Bartůšek se Sirotkem, hřiště opustil v 50.minutě Pešek, aby odjel s Matouškem do nemocnice, střídal ho Hofman, postupně přišli na hřiště T.Brotánek za Senfta /křeče/, Čížek a Valenta. Skóre už se neměnilo, protože obě mužstva své příležitosti zazdili. Z našich hráčů měl největší příležitost Kdolský a do třetice v koncovce selhal. Nedokázali jsme využít v poslední minutě přečíslení domácí obrany, tak jako to využili domácí v prvním poločase.

Další zápas hrajeme v sobotu na turnaji  v Příbrami (hřiště Spartaku) od 12.00 hod. proti třetiligovému mužstvu ze Štěchovic.

 

Více fotografií naleznete ZDE.

Zpět na články »