"A" muži sehráli kvalitní přípravu s divizní Soběslaví

[28. 2. 2023 7:59:20]

„A“ muži – FK Spartak Soběslav 1:3 (1:1)
G: Novotný

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Brotánek L. (46. Hofman), Novotný, Krůta M. (46. Lípa P.) – Repetný (70. Sirotek M.), Hanuš, Dvořák M., Matoušek (70. Brotánek L.), Sirotek M. (46. Schwarz) – Lípa V. (46. Hrabák)

V posledním přípravném zápase na domácím hřišti jsme přivítali tradičního soupeře ze Soběslavi, který je po podzimu na třetím místě v divizi a zápas pro něj byl generálkou před víkendovým startem soutěže. My jsme opět postrádali několik hráčů, bohužel i všechny tradiční útočníky Sochůrka, Habarta a Haase.


Hosté nás hned od začátku vysoko napadali a nám chvíli trvalo, než jsme se dokázali vyrovnat s nedostatkem prostoru a času na přesnou rozehrávku. Bohužel z úvodního tlaku vytěžil soupeř i první branku. V 6. min neudržel Dřevojan vysoký míč z rohu a zkušený Bouchal měl jednoduchou práci - 0:1. Po dvaceti minutách opadl úvodní tlak soupeře a hlavně ve středu hřiště jsme se soupeři vyrovnali. Ve 30. min se nám podařilo i srovnat skóre. Hanuš kousek za půlkou zahrával trestňák, ve vápně našel hlavu Novotného, který se trefil přesně k tyči - 1:1. Zbytek poločasu už vyložené šance nenabídl, poločas tak skončil za nerozhodného stavu.


Úvod druhého poločasu ovlivnila řada střídání na obou stranách a hosté měli až do konce zápasu trochu více ze hry. Oproti prvnímu poločasu byly k vidění i šance na obou stranách. Větší efektivitu, ale ukázal soupeř a i díky nedůslednostem v naší obraně nakonec dvakrát skóroval. Nejdříve v 62. min se jednoduše uvolnil u rohového praporku Kutner a před prázdnou bránou našel Mazoucha - 1:2. Druhý úder pak přišel ze vzduchu, kdy jsme po trestném kopu v 76. min nereagovali na náběh soupeře a Coufal dostal míč po třetí za Dřevojanova záda - 1:3.


Velice dobrá příprava s kvalitním soupeřem. Pozitivní je, že jsme dokázali se soupeřem držet krok hlavně v prvním poločase. Škoda, že jsme hostům vlastně nabídli všechny tři branky triviálními chybami a nedůsledností v obraně. Poslední přípravu před soutěží sehrajeme s B týmem Táborska, který hraje jihočeský přebor. Zápase se hraje v sobotu od 12:00 na Soukeníku v Sezimově Ústí.

Zpět na články »